• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENA KVADRATA ISPOD 100 EVRA: Evo gde možete kupiti najjeftinije kuće u Srbiji, za 30.000 evra ima ih i u Beogradu!

Autor Nevena Davidović

Agencije nude više mogućnosti.

 Gde kupiti najjeftiniju kuću u Srbiji Izvor: kupujemprodajem.com

Iako je kvadrat gotovo za kupovinu kuće uglavnom jeftiniji nego za kupovinu stanu, kuće su uglavnom veće, pa je samim tim potrebno izdvojiti dosta novca. Takođe, kada je u pitanju Beograd, kuće su uglavnom na obodima grada, pa ako neko radi u centru, treba da bude spreman da će mu do posla biti potrebno dosta vremena.

Šta nude agencije za iznos do 30.000 evra?

U Zrenjaninu za kuću od 34 kvadrata sa dvorištem, placem od 200 kvadrata potrebno je izdvojiti tačno 30.000 evra. Takva kuća sadrži  spavaću sobu, kuhinju s trpezarijom, kupatilo, dve terase, kao i pomoćni objekat u dvorištu. To znači da je kvadrat 882 evra, ali problem može da bude to što ova kuća nije prigodna za kreditne kupce, jer vlasnik traži samo one koji imaju ovaj novac u kešu.

U sremskom naselju Slankamen, u blizini Inđije, takođe moguće je kupiti kuću za isti iznos. U pitanju je nekretnina od 45 kvadrata na placu od 24 ara. Iako, naravno, u kući ima vode, u dvorištu se ipak nalazi i bunar, ali ova nekretnina, iako je izgrađena uz potrebne dozvole, nije uknjižena.

U blizini Trstenika, u mestu Milutovac, može se kupiti kuća za 30.000 evra, koja ima čak 186 kvadrata, što znači da jedan kvadratni metar košta 161 evro. U pitanju je uknjižena dvospratna seoska kuća sa šest prostorija, na placu od 20 ari, koja pritom ima i podrum i dve terase, a interesantno je da se prodaje sa nameštajem. Ipak, treba imati u vidu da je potrebno kupiti dodatni nameštaj, jer nisu sve prostorije opremljene, a takođe, ova kuća svakako nije luksuzno nameštena, pa će potencijalni kupac koji želi taj luksuz, morati da uloži dodatni novac u nameštanje i renoviranje.

U selu na osam kilometara od Jagodine se za ovaj novac prodaje kuća koja je još uvek u izgradnji, što znači da nije najbolji izbor za one kojima se žuri da se što pre usele. Ipak, kada bude završena, bar se tako navodi u oglasu, kuća će imati 324 kvadrata, dakle trenutna cena je manja od 100 evra po kvadratu, preciznije 93. U oglasu se dalje navodi da se nekretnina nalazi na placu od 24 ara, kao i da se na placu nalazi stara kuća od 59 kvadrata, ali da je njoj neophodna kompletna rekonstrukcija, što sadašnji vlasnik ne planira da uradi.

Što se tiče kupovine kuće u Beogradu, za 30.000 evra može da se kupi kuća na periferiji, u Đurincima, naselju koje pripada opštini Sopot. U pitanju je kuća od 204 kvadrata, dakle kvadrat košta manje od 150 evra, koja se nalazi na placu od 8,5 ari. U oglasu se navodi da je kuća pogodna za dve porodice, jer se sastoji od dva četvorosobna stana, spojena spoljnim stepeništem.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:30
VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (Nova/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Kvadrat novogradnje u Zrenjaninu 1700€. Dok ne padnu cene za 20% i ne pojeftine krediti zvrjace poluprazne zgrade

special image