• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANKU PREVARILI U MARKETU, NIJE NI PRIMETILA! Jedan "trik" uvek upali, a ljudi ni ne obraćaju pažnju na kasi

Autor Jana Desovski

Postoje načini da vas trgovci pokradu, a da ni ne primetite.

 Prevare u marketima u Srbiji Izvor: Printscreen/RTS

U prodavnicama, marketima i super marketima svakodnevno nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, pa se zbog toga lako može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu, naravno, znatno veću cenu.

Potrošači u Srbiji imaju sve više žalbi povodom ove prevare pojedinih trgovaca, a tome u prilog svedoči i Beograđanka J. Đ. koja je dva puta nasela na ovu njihovu caku na koju mnogi kupci i ne obrate pažnju.

"Stalno kupujem u jednom marketu na Banjici i obično znam cene svih proizvoda koje pazarim. Međutim, drugi put uviđam istu prevaru trgovaca. Pre mesec dana sam kupila kilogram brašna tip 500 i na rafu je bila akcijska cena od 55 dinara. Kada sam došla do kase naplatili su mi 78 dinara i to tada nisam primetila nego tek kada sam došla kući i bacila pogled na fiskalni račun", priča sagovornica i dodaje:

"Drugi put je bilo pre par dana kada sam u market ušla da kupim samo brašno za plačinke. Na rafu je opet bila ona akcijska cena od 55 dinara. Uzela sam kilogram brašna i pošto je bila gužva, nisam htela da čekam u redu nego sam došla do samouslužne kase, provukla artikal i izlazi cena od 78 dinara. Pošto nije bilo nijednog radnika pored nisam imala kome da se obratim, a i žurila sam.

Ovo je drugi put da nasedam na isto i planiram da se obratim udruženjima za zaštitu potrošača. U mom slučaju to nije velika razlika u cenu, ali verujem da ima artikala na kojima jeste te nas tako i potkradaju, a da i ne primetimo. Inače, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara. 

Kazne

  • 300.000-2.000.000 za pravno lice
  • 50.000-150.000 za odgovorno lice

*Cene su u dinarima

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:36
Uhapšen zbog pokušaja prevare u igri Uzmi račun i pobedi
Izvor: FoNet/MUP
Izvor: FoNet/MUP

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mi

Imamo zakone,al džaba kad ih niko ne sprovodi. Inspekcije ne rade svoj posao, inspektori korumpirani. Došlo je do te mere da kad se požalite prodavcu odma vas otkači sa pozovote inspekciju je zna da ili neće ništa uraditi ili će uzeti mito i nikom ništa. Srbija raj za lopove.

Vitabrevis

Iz ličnog iskustva: platite na kasi, naravno uzimate fiskalni račun, vraćate se do police, snimite iskazanu cenu (ako možete zamolite nekoga od kupaca, da vam bude svedok, pozovite inspekciju I NE UDALJAVAJTE SE od police. Ukoliko prodavci pokušaju da "isprave grešku", snimite i to!!!

special image