• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAD POČINJE ISPLATA DECEMBARSKIH PENZIJA! OVI PENZIONERI NOVAC DOBIJAJU RANIJE: Nekima primanja već isplaćena

Autor Ivana Vlajković

Isplata decembarske penzije počinje 4. januara, a oni koji koriste uslugu "Penzija unapred" Poštanske štedionice novac dobijaju ranije.

 Isplata decembarske penzije datum Poštanska štedionica  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Isplata decembarskih penzija počinje u četvrtak, 4. i traje do 11. januara. Novac prvo dobijaju penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti. 

Pomenutoj grupi penzionera će novac biti isplaćen 4. januara bez obzira na to da li ga dobijaju preko tekućih računa, na kućnu adresu ili ga podižu na šalterima pošta. Dan kasnije novac dobijaju penzioneri iz kategorija poljoprivredni i vojni penzioneri. Građani iz ove grupe novac dobijaju 5. januara. 

I za njih se odnosi da će novac svi dobiti u istom danu bez obzira na to da li im primanja ležu na tekući račun ili stižu na kućnu adresu ili ih podižu na šalterima pošta. Penzioneri iz kategorije zaposleni novac dobijaju 10. i 11. januara. Onim penzionerima kojima penzija leže na tekući račun, novac dobijaju 10. januara. 

Izvor: republički fond za penzisko i invalidsko osiguranje

Dan kasnije, 11. januara, novac stiže za one penzionere iz kategorije zaposleni koji penziju dobijaju na kućni račun ili je podižu na šalterima pošta. Penzioneri iz kategorije Republike bivše SFRJ novac dobijaju 10. decembra.

Penzioneri koji novac primaju u Poštanskoj štedionici koristeći uslugu "Penzija unapred" novac dobijaju ranije. Penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti novac je u Poštanskoj štedionici isplaćen 1. januara 2024. godine. Za korisnike penzija iz kategorije poljoprivrednih i vojnih delatnosti novac je isplaćen 2. januara, kako je objavljeno na sajtu Poštanske štedionice.

Penzionerima iz kategorije zaposlenih koji koriste uslugu "Penzija unapred" Poštanske štedionice, novac se isplaćuje 3. januara 2024. godine.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image