• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PORED POVIŠICE ONI ĆE DOBITI I DODATAK NA PLATU! Evo koliko iznosi i ko na njega ima pravo

Autor Ivana Vlajković

Razredne starešine dobijaju i dodatak na platu.

 Razredne starešine dobijaju dodatak na platu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od januarske zarade, profesorima koji imaju svoje odeljenje će biti povećan koeficijent za razredno starešinstvo sa četiri na sedam odsto, predviđeno je izmenama Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, koju je usvojila Vlada Srbije, a nedavno je objavljena u Službenom glasniku.

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru, kada se isplaćuje zarada za januar koja će, izražena u novcu, iznositi 6.065 dinara. Podsetimo, povećanje dodatka za starešinstvo dogovoreno je na Radnoj grupi za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama.

Povod za formiranje ove radne grupe bio je slučaj nasilja nad profesorkom Tehničke škole u Trsteniku kojoj je učenik izmakao stolicu, a predlog da se starešine dodatno nagrade potekao je od sindikata. Povećanje plata od 1. januara za 10 odsto dobiće svi zaposleni u javnom sektoru, a početna plata nastavnika sa sedmim stepenom stručne spreme iznosiće 86.680 dinara.

Ministarstvo prosvete je krajem marta prošle godine donelo Uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine kojim se bliže uređuju njegovi zadaci u oblastima rukovođenja odeljenjskom zajednicom i saradnje sa relevantnim učesnicima obrazovno-vaspitnog procesa, u cilju jačanja vaspitne uloge škole.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:20
"NOVAC TREBA DA RADI ZA NAS, A NE MI ZA NJEGA" Kompletna analiza finansijskog eksperta UŽIVO: Iako, stopirana INFLACIJA IMA UTICAJ
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Novosti/MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image