Paprene cene u ski centrima u Srbiji mnoge su odvratile od zimovanja u našoj zemlji, te su se odlučili da pronađu povoljnije aranžmane. Bugarska je, kako se čini, jedno od omiljenih skijališta kod naših ljudi.

"Odabrali smo planinu koja je na samo pet sat vožnje od Beograda, skijalište Bansko. Nismo se pokajali nijednog trenutka jer je ovo fenomenalna planina, sa uslovima čak i za profesionalne skijaše, a cene prijaju svakom džepu", kazala je za Milkica Ilić iz Beograda.

Ona dodaje da je glavni razlog što je otkazala aranžman na papreno skupom Kopaoniku, svakako pristupačnije cene na skijalištu u Bugarskoj. "Kada uporedim cene na Zlatiboru i Kopaoniku, daleko su jeftiniji, a svi aspekti su mnogo bolji, jer smo na stazi četiri kafe plaćali manje od 10 evra, dok je nas četvoro jedan obrok koštao svega 15 evra. U samom hotelu plaćali smo dva burgera, dva kroasana i dve ceđene pomorandže 15 evra", ističe sagovornica.

Ono što je na nju ostavilo poseban utisak svakako su hotelske usluge koje su, uprkos niskim cenama, na jako visokom nivou. "O svakom gostu brinu kao o samom sebi, vaše je da dođete, sve ostalo je njihova briga. U smeštaju, čije se cene kreću od 20 evra po noćenju za jednu osobu, pa do luks apartmana, nećete naći ni jednu zamerku, jer svaki hotel sa tri zvezdice ima bazen, spa i velnes centre, skijašnicu i prevoz do same gondole", kaže Milkica.

Ona ovu planinu preporučuje ne samo profesionalnim već i skijašima početnicima koji će ne samo uživati u skijanju, već i zavoleti Bansko. "U odnosu na ostale ski centre, Bansko u cenu ski pasa koja je slična ostalima, daje znatno više opremljenih ski staza, odlično održavanim za svakog skijaša početnika, do onih najzahtevnijih gde smeju samo hrabri da se spuste, kao što je crna staza Tomba", zaključuje ona.

BONUS VIDEO: 

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI Kurir TV

(Rina/MONDO/I.V.)