• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS JE POSLEDNJI DAN ZA PRIJAVU PENZIONERA ZA BESPLATAN ODLAZAK U BANJU! Ima nekoliko uslova, procedura je jednostavna

Autor Jana Desovski

Danas poslednji dan za prijavu za besplatnu rehabilitaciju penzionera u srpskim banjama.

 Besplatan odlazak u banju za penzionere u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas ističe rok za prijavu penzionera za besplatan oporavak u nekoj od srpskih banja - interesovanje je ogromno, a kapaciteti ograničeni. Za oko 21.000 mesta može da konkuriše skoro milion penzionera. Kakve su procedure i ko sve može do banjske rehabilitacije, rekao je Milan Grujić iz sindikata penzionera Srbije.

Interesovanje penzionera za besplatan oporavak u banjama svake godine je sve veće, i izgleda kao nemoguća misija da se mesto dobije. "Pravo na rehabilitaciju u zdravstvenim ustanovama i banjskim lečilištima imaju svi korisnici starosne, invalidske i porodične penzije, čija primanja nisu veća od 39.850 dinara, nemaju druge izvore prihoda i državljani su Srbije, gde imaju prebivalište. U zemlji imamo oko 900.000 penzionera čija primanja ne prelaze prosečnu penziju, pa pretpostavljamo da oko 700 hiljada njih ispunjavaju uslove za prijavu na oglas za korišćenje besplatne rehabilitacije i oporavka", objasnio je Grujić ko sve ima pravo na banjsku rehabilitaciju.

Broj korisnika se stalno povećava ali, napominje, kapaciteti su ograničeni i zavise od finansijskih sredstava koje opredeljuje PIO fond i od tehničkih mogućnosti ustanova, koje pružaju usluge. Osim penzijskog čeka i dokaza da nemaju drugih primanja, penzionerima koji žele da poslednji dan predaju prijavu, Grujić kao važan podatak ističe to da na konkursu mogu učestvovati i oni koji imaju inostranu penziju, koju su ostvarili po zakonima države Srbije, s tim da ukupna primanja nisu veća od utvrđenog limita.

Rang lista korisnika će se objaviti 24. radnog dana od dana isteka oglasa i na tu listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce i utvrdi konačnu rang listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju. Lista se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:44
EVO KOJI PENZIONERI SU UKLJUČENI U DANAŠNJU POMOĆ OD 20.000 DINARA! Iz sindikata poručili: U spadaju prijave samo do OVOG datuma
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Nova/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image