• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje penzija od 1. januara

Penzionerima će penzije biti povećane od 1. januara, potvrdio je jutros šef Poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Skupštini Srbije Moma Čolaković.

Posle obavljenih razgovora predsednika PUPS-a Jovana Krkobabića sa predstavnicima MMF-a zakon je dobio podršku MMF-a i mora se usvojiti do kraja godine da bi stupio na snagu 1. januara, rekao je Čolaković je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije.

On je najavio tri usklađivanja penzija - u januaru, aprilu i oktobru - što znači da će penzioneri u narednoj godini dobiti tri povećanja penzija.

Čolaković je rekao da očekuje da će zakon o penzijama, koji je u petak povučen, biti brzo vraćen u skupštinsku proceduru. On je izrazio iznenađenje zbog povlačenja tog propisa i istakao da bi bilo bolje da je Krkobabić imao više uvida i dobio više objašnjenja, kao i da je povlačenje tog zakona bilo u nadležnosti vlade.

Čolaković kaže da se mora očuvati sistem invalidsko-penzijskog osiguranja kakav postoji u celom svetu i penzija kao ekonomska kategorija, što znači da svako ko je odradio radni vek mora da ima punu penziju i dobije ono što je uložio u penzioni fond, u zavisnosti od toga koliko ima radnog staža, odnosno penzijskog staža, i godina starosti.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image