• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAHORINA NEKAD BILA NAJJEFTINIJA U REGIONU, SAD SVE POSKUPELO: Skijaši se žale, porede je sa Alpima - pogledajte cene

Autor Ivana Lazić

Jahorina je omiljena destinacija skijašima u regionu, a ove godine su cene drastično porasle u odnosu na prethodne.

 Cene na Jahorini Izvor: RINA.RS

Jahorina je dugi niz godina omiljena destinacija skijašima u regionu između ostalog zbog povoljnih cena. Međutim, ove godine se mnogi žale da je skupo, komentarišući da su cene na Jahorini izjednačene sa cenama na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj.

Tako je u jednom kafeu na vrhu Jahorine kafa sa mlekom košta 2,82 evra, a Cedevitu 2,56 evra. U ponudi su i razni čajevi (3,07 evra), vruće čokolade od lešnika, kokosa, narandže i cimeta, bele ili mlečne čokolade (5,12 evra) i razne druge sokove i vode. Malo točeno pivo je 3,07 evra, a medovina ili višnja 3,84 evra.

Što se tiče hrane, u ponudi je jahorinski doručak koji uključuje poširano jaje, pršutu, travnički sir, kajmak i uštipke. Cena mu je 9,22 evra. Za špagete bolonjeze moraćete da izdvojite 10,75 evra, a za pasulj sa kobasicom i pecivom 7,94 evra. Sarma sa pire krompirom je 11,78 evra, kao i pileća krilca sa BBQ sosom i pomfritom. Porcija ćevapa ili sudžukića sa prženim krompirom košta 10,75 evra.

Cene pica se kreću od 9,98 do 13,82 evra, a najveće iznenađenje na meniju bila je riba. Na vrhu Jahorine mogu se jesti lignje na žaru (13,31 evra), file lososa (16,63 evra) ili odrezak od tunjevine (19,96 evra). Uz svako riblje jelo poslužuje se „dalmatinska čorba“, odnosno blitva sa krompirom i povrćem sa roštilja.

Kafana na sredini skijaške staze

U kafani na sredini skijaške staze kuvano vino može se popiti za 2,56 evra, kuvana rakija za 3,59 evra, a makijato za 1,79. Isto košta jahorinski čaj, nes kafa je 2,04 evra, a gazirani sokovi 2,55 evra.

Ski kafe na izlaznoj stanici ski lifta

U pitanju je drvena kućica koja se nalazi na samoj stazi, na izlaznoj stanici lifta, gde mnogi skijaši prave predah. U jutarnjim satima piju kafu s mlekom za 2.31 evra ili uzmu doručak za 7.68 evra, koliko koštaju i uštipci s kajmakom, 100 grama pršute ili 100 grama sira.

Od gotovih jela u ponudi su teleća čorba za 5.12 evra, pasulj s kobasicom za 7.68 evra i kolenica – 20.49 evra po kilogramu. Takođe imaju ćevape ili pljeskavice za nešto manje od 10 evra (9.22), salate (3.07 do 5.12 evra) i pice (9.22 do 13.83 evra).

Sokovi su 3,59 evra, ista je cena i za malo pivo ili rakiju.

Bonus video:

Pogledajte

06:35
NAJOPASNIJA PLANINA U SRBIJI NEMA VISINU NI 600 METARA! Spasilac šokirao: Brojke same govore, TAMO IMAMO NAJVIŠE POSLA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Index, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Harmonika šalje sa planine zvuke...

Milos

Evo primera radi, bolonjeze 11e, a evo ja sam sinoc u Veneciji, na 100m od Duzdeve palate jeo za 12e(pritom danas pocinje karneval). Pa vi uporedite Jahorinu i Veneciju...

Machiaveli 💯

@Milos pa??? Kakvo je to poredjenje, pa zamisli ja cu da platim te iste spagete u Beogradu isto toliko kao ti u Italiji! I, eto ja sam uporedio Italiu i Beograd...

special image