• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBAVEŠTENJE O NESTAŠICI KOVANICA U SRBIJI NAPRAVILO POMETNJU: Oglasila se NBS i objasnila o čemu se radi

Autor Aleksandra Virijević

Na društvenoj mreži "X" pojavila se fotografija prodajnog automata u Narodnom muzeju u Beogradu koja je uznemirila građane, ali se NBS oglasila ovim povodom i razrešila dilemu.

 Na samouslužnim automatima došlo nestašica kovanog novca Izvor: ATA Images

Obaveštenje koje se nalazi na fotografiji, a tiče se nestašice kovanica, pokrenulo je brojne komentare ispod ove objave.

"Na teritoriji Republike Srbije došlo je do nestašice kovanica od 5, 10 i 20 dinara. Očekujemo da Narodne Banke Srbije u najkraćem roku reši navedeni i da se situacija sa kovanicama normalizuje, a problem sa povratkom kursa bude rešen. Unapred zahvaljujem na razumevanju", piše na obaveštenju.

Korisnik koji je podelio ovu fotografiju zamolio je Narodnu banku Srbije (NBS) da se oglasi zbog nastalog problema. Ubrzo je usledio i njen komentar ispod objave kojim je obavestila građane da je u toku rešavanje nastale situacije.

"Posle sastanka Narodne banke Srbije s predstavnicima Udruženja operatera automata za samosluženje Srbije, od 18. januara 2023. godine, na kome je razmatran problem nedostatka kovanog novca apoena od 20, 10, i 5 dinara, konstantovano je da Narodna banka Srbije neće izrađivati kovani novac apoena od 10 i 20 dinara", navodi NBS u komentaru.

NBS je istakla da je tvrdnja o tome da se kusur na aparatima ne vraća zbog nedostatka novca pogrešna, kao i da je ona veoma redovna u isporuci ovog kovanog novca.

"Narodna banka Srbije u trezorima svojih filijala u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Užicu raspolaže dovoljnom količinom kovanog novca apoena od 5 dinara koji se mogu koristiti u aparatima za samousluživanja", dodaje se ispod objave.

Kao jedna od zaključaka sa pomenutog sastanka navodi se to da će Uuženje operatora automata za samousluživanje Srbije u naredom periodu omogućiti i bezgotovinsko plaćanje. To znači da je ovaj problem delimično biti rešen budući da će građani plaćanje na ovim automatima moći da izvrše putem svoje platne kartice.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:13
OVO SU KLJUČNA PITANJA KOJA SEBI TREBA DA POSTAVITE PRE STAMBENOG KREDITA! Viceguverner NBS savetuje: Ovde leže rizici, OPREZNO
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pera

Imam u kuci dve dosta metalnog novca i nijedna radnja nece da ga primi,a skoro nikada nemaju sitno da vrate kusur.

karadjoglu

Trgovci su odavno prešli samo na papirni novac i sve zaokružili na deset.

kupac

Samo u Srbiji kusur ne vraćaju, to nema nigde u svetu!!! Interesantno je kada kasirka duguje, hladno prelazi preko komentara, ali zato ako kupac duguje dva ili pet dinara, e onda je problem. To je takav lopovluk da nema dalje. Sramota , na svakom nivou. U čega se Srbija pretvorila? U rupu bez zakona, lopovluk, nesigurnost i nezaštičenost gradjana?????? Normalni ljudi ne mogu da veruju kako se živi u ovoj zemlji. Deprimirajuće , strašno. A za to vreme moćnici ubiraju na svim mogućim nivoima! Srbi, pravoslavci, verujući, SRAMOTA!!!!!!!!

special image