• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANKA JELENA PROŽIVELA PAKAO ZBOG IZVRŠITELJA! Izmirila dug, ali posle 3 godine joj stiglo da mora "da ih NAGRADI"

Autor Jana Desovski

Beograđanka morala da plati nagradu izvršitelju sa kamatom, iako je pre toga izmirila sve dugove koje je imala.

 Jelena Barac Izvor: Kurir TV/Screenshot

Nakon plaćanja glavnice koju traže izvršitelji, Beograđanka Jelena Barac mislila je da nema više nikakva dugovanja, ali posle nekoliko godina stiglo joj je utuženje za neplaćenu nagradu izvršiteljima i to sa kamatom.

"U jednom momentu i ja sam bila ta koja je imala posla sa izvršiteljem i to je bilo 2020. ili 2021. godine. Mislila sam da sam sve završila, da je sve otplaćeno i u redu, čak sam pitala i računovodstvo u firmama u kojima sam radila da li su čisti računi, da li su nešto dobili ili nisu, da li je sve otplaćeno i dobijala potvrdan odgovor da je sve izmireno. Međutim imala sam pre par dana jedno neprijatno iznenađenje, a to je da sam na staroj adresi dobila poziv za sud. Pozvala sam izvršiteljku koja me tužila očigledno. E sad ja ne znam kako to ide verovatno su neke nove metode. Ona je angažovala advokate iz Novog Sada da oni mene tuže odnosno tako utuženoj da uzmu novac", navela je Barac.

Barac je pozvala advokatsku kancelariju iz Novog Sada, a preko koje je tužena za neplaćenu nagradu izvršitelju, od kojih nije dobila korisne informacije o plaćanju.

"Na moje pitanje kako to da mi posle tri godine dođe poziv za sud, rekli su mi da verovatno računovodstvo nema pojma, odnosno te žene koje rade kada im stigne pismo od izvršitelja i šta se to tačno dešava. Dakle ovako: dođe pismo od izvršitelja u računovodstvo firme gde radite, u tome piše da li se nagrada plaća na kraju ili na početku kao i svi troškovi koji postoje koje oni imaju i koji moraju da se podmire. To nije stiglo ni u jedno računovodstvo gde sam ja radila, znači samim tim ja sam čista", rekla je.

Za sve vreme od plaćanja glavnog duga, Jelena nije dobila nijedno obaveštenje da je dužna novac za nagradu izvršitelju. U svakom slučaju, morala je da plati traženu sumu novca, odnosno odmah polovinu tog dugovanja. "Znači ja sada plaćam oko 20.000 nagradu izvršitelju. Pretpostavljam da je to sa sve kamatama iz 2021. godine i pretpostavljam da to i jeste u stvari problem. Znam za još nekoliko slučajeva gde su naprasno stigli pozivi za sud, da se naplate te nagrade", rekla je Barac.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

17:20
"DOKTORE, HAJDE DA UPOREDIMO IMOVINSKO STANJE PA DA VIDIMO KO OBSTRUIRA!" Žestok okršaj advokata i izvršitelja u emisiji uživo
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xxx

Pa uvek tako ide, sta se cudite? Prvo se plati dug pa onda ide nagrada za postupak. Bolje ispitajte ko im je to omogucio, sa otimaju narodu i naplacuju dugove po 500% vecim troskovima dok neki nista ni ne placaju.

Име

Гори и од куге.

Jontra

Neka dodju, toliko bi ih nagradio da bi izaslo u svim novinama!!!

special image