• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Beko" opet na doboš

Prodavnica nekad čuvene jugoslovenske fabrike garderobe u beogradskoj Knez Mihailovoj najvrednija imovina druge aukcije na sniženju - 2.746 kvadrata za 10,07 miliona evra

Trgovinski sud u Beogradu objavio je po drugi put prodaju dela imovine beogradske konfekcije "Beko" - četiri fabrike, prodavnica u Knez Mihajlovoj ulici, odmaralište u Belanovici i prodavnica u Valjevu - koji će se naći na javnom nadmetanju 3. decembra, po ukupnoj početnoj ceni od 13,57 miliona evra.

Najvredniji objekat je prodavnica u Knez Mihailovoj br. 44 u Beogradu, od 2.746 kvadratna metra sa pripadajućim inventarom i opremom, koja se prodaje po početnoj ceni od 10,07 miliona evra.

Sva ova imovina "Beka" nuđena je na prodaju u oktobru ove godine, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

U prethodnom oglasu, prodavnica u Knez Mihajlovoj nuđena je za 13,4 miliona evra, što je za oko tri miliona evra više od novoobjavljene početne cene.

Odmaralište u Belanovici biće ponuđeno po početnoj ceni od 257.680 evra, dok se prodavnica u Valjevu prodaje za 740.250 evra.

Novog vlasnika na licitaciji "tražiće" i fabrike u Lazarevcu, ukupne površine 3.893 kvadrata, po ceni od 981.036 evra, pogon u Svilajncu od 2.976 kvadrata, po ceni od 573.500 evra, u Kovinu od 3.761 kvadrata, čija će startna cena iznositi 732.500 evra i fabrika u Aranđelovcu, povrsine 857 kvadrata, koja će biti ponuđena kupcima po početnoj ceni od 208.425 evra.

Pravo na učesće imaće sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju, uplate depozit i potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita.

Rok za podnošenje prijave za učesće na javnom nadmetanju je 26. novembar.

Kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od tri dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika, a proglašeni kupac je dužan da preostali iznos kupoprodajne cene ulati u roku od osam dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Tek potom stiče pravo na uknjižbu nepokretnosti, navodi se u oglasu o prodaji imovine "Beka".

Mali akcionari "Beka" bili su uporni u nastojanju da firma izađe iz stečaja, a da zatim formiraju većinski paket od 51 odsto akcija, tvrdeći da se priprema "neprijateljsko preuzimanje od strane tajkuna".

Kako je ranije Tanjugu izjavila sekretar Udruženja malih akcionara Vesna Tatalović, za preostalu imovinu "Beka", pre svega za dve robne kuće u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, vlada veliko interesovanje kupaca. Reč je o veoma atraktivnom i skupom poslovnim prostoru, jer cena kvadrata na ovoj lokaciji nije ispod 20.000 evra.

Preduzeće "Beko" je u stečaju od 12. februara 2003. godine i do sada je od prodaje imovine prihodovano oko 66 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image