• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE PRAZNIK I MINI-ODMOR ZA MNOGE U SRBIJI: Kakve su cene na omiljenim srpskim planinama?

Autor Aleksandar Blagić

Praznik za Sretenje samo što nije i mnogi planiraju produženi vikend i pravi mini-odmor na popularnim srpskim planinama.

 Zimovanje Izvor: RINA.RS /Marko25/ShutterStock.com /Youtube/Dabble and Travel

Dan državnosti pada u četvrtak i petak, 15. i 16. februara, što će mnogi iskoristiti za produženi vikend, odnosno mini-odmor. Time se dobijaju četiti neradna dana koja su idealna za putovanje po Srbiji, a kakve su cene na popularnim planinama u Srbiji?

Divčibare

Mnogi za odmor biraju ovu planinu koja nudi različite aktivnosti. Turizam se razvija, a cene su niže u odnosu na Kopaonik i Zlatibor.

Preko jedne agencije može da se dobije popust do 15 odsto za hotel sa dve i hotel sa tri zvezdice. U hotelu sa tri zvezdice, polupansion po osobi je 5.200 dinara i na to imate popust od 10 odsto za boravak od pet do sedam noćenja.

Divčibare
Izvor: RINA.RS

Zlatibor

Zlatibor je uz Kopaonik najpopularnija srpska planina. Preko jedne agencije, u hotelu sa četiri zvezdice na Zlatiboru sa popustom od 20 odsto tri noćenja i polupansion za dvoje bi vas koštali oko 580 evra.

Izvor: Rina

Stara planina

Na Staroj planini možete da boravite u hotelu sa četiri zvezdice sa popustom od 10 odsto. Inače, kako pokazuje Booking, tamo je polupansion i tri noćenja za dvoje oko 90.000 dinara.

Zlatar

Na Staroj planini možete da boravite u hotelu sa četiri zvezdice sa popustom od 10 odsto. Inače, kako pokazuje Booking, tamo je polupansion i tri noćenja za dvoje oko 90.000 dinara.

Izvor: Rina

Rudnik

Noćenje s doručkom u vikendici na Rudniku košta 27 evra po osobi, dok je polupansion 36 evra.

Sokobanja

Najam apartmana samo za noćenje po danu u Sokobanji može da se nađe za 35 evra. Preko "Booking-a" može i jeftinije da se prođe.

Tara

Iznajmljivanje vikendica na Tari po noći košta od 40 evra, a cena za one veće za više osoba je u proseku 60 evra. Naravno, luskuzniji privatni smeštaj u brvnarama u prirodi ide i do 150 evra za noć.

Sve gore navedeno su naravno samo okvirni primeri koji mogu da vam budu vodič ukoliko razmišljate da rezervišete smeštaj i odmorite se negde nekoliko dana. Dan državnosti obeležava se 15. i 16. februara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:48
NA ZLATIBORU SAŠA MATIĆ I TRUBAČI, TRAŽI SE KREVET VIŠE! Kapaciteti popunjeni, doček nove godine bez snežnog pokrivača
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

(Nova S/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Ne znam i dalje sta je sa ovim nasim ugostiteljima i njihovim cenama i smestaja i usluga. Za Evropsu uniju se racuna da ti je dovoljno 50 eur po danu za hranu i smestaj po danu. Samo sto je problem njihov radnik ima platu 1500 eur a nas 350 eur. Trebalo bi neko sa ovim cenama da se pozabavi i uvede neka ogranicenja. Ako te vec oderu na smestaju, pa zar mora i na hrani i picu? Pohlepi nikad kraja.

Pera

@Aca Moraju ljudi da zarade,sigurno da nisu usli u biznis da im se natakari socijala od turista. Plan je da se svuda sve elitizuje I da im gosti budu samo bogatasi. A za sirotinju najbolje da naprave neki kamp,da bude ogradjen,sto dalje da ih niko ne gleda. Samo ne znam gde jer ih nijedna zemlja nece,svi se gade primitivnog naroda rulje.

Er

Kada bi japanci tako praznovali stalno na odmore razni praznici oni bi odavno propali. Tamo se 24h radi bez obzira na poslu ili posle kući tamo japanci 24h rade.

special image