• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVE GODINE DUPLO VIŠE PENZIONERA U BANJAMA! Oglasio se PIO fond, opredeljeno znatno više novca

Autor Uroš Matejić

Na besplatan oporavak u neku od banja Srbije po ovogodišnjem konkursu otići više od 21.000 penzionera.

 U banje ide 21.000 penzionera Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Upravni odbor Republičkog fonda PIO, na nedavnoj sednici, doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca, po ustanovama, po danu boravka, kao i odluku o troškovima finansiranja socijalnog dijaloga i međunarodnih aktivnosti. Finansijskim planom za 2024. godinu na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 1,24 milijarde dinara, što je za 77 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Izmenama Zakona o PIO, od 1. januara 2024. godine za društveni standard korisnika penzija umesto dosadašnjih 0,10 odsto, izdvaja se 0,15 procenata izvornih prihoda Fonda, što je uticalo na ovako značajno povećanje sredstava izdvojenih za društveni standard penzionera.

Za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvojeno je 1,05 milijardi dinara, dok se za ostale vidove društvenog standarda penzionera, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo, solidarnu pomoć korisnicima penzija i za finansiranje razvoja socijalnog dijaloga i međunarodnih aktivnosti, izdvaja 185,58 miliona dinara. Za finansiranje novog vida društvenog standarda, odnosno za razvoj socijalnog dijaloga i međunarodne aktivnosti, predviđena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara.

Imajući u vidu opredeljena sredstva i prosečne cene u banjskim lečilištima za ovu godinu, procenjuje se da će na besplatan oporavak u neku od banja Srbije po ovogodišnjem konkursu otići više od 21.000 penzionera, što je naveći broj do sada.

Upravni odbor Republičkog fonda PIO, na nedavnoj sednici, doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca, po ustanovama, po danu boravka, kao i odluku o troškovima finansiranja socijalnog dijaloga i međunarodnih aktivnosti.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:05
VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image