• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARKO KILO PRŠUTE PRODAJE ZA 300€: Radi sa restoranima, ima posebnu ishranu za svinje i leči ih prirodnim putem (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Marko Jevtić iz Velike Plane ima tri farme i 800 grla svinja.

 proizvodnja mesa Izvor: Printscreen/Instagram/zdravafarmalive

Marko Jevtić iz Velike Plane ima 800 grla svinja i tri farme. Svoje meso bi voleo da pošalje na analizu kako bi svima dokazao kako grla hrani na zdrav način. Ovaj čovek je svojim hobijem počeo da se bavi nakon što je želeo da se isproba u još jednoj grani poslovanja. Po zanimanju je pogrebnik.

"Možda ću jednog dana prestati da se bavim pogrebnim uslugama, ako dođem do stadijuma da mi ovaj posao zaživi i da mi bude dovoljan za normalan život, a da pritom ne moram da jurcam na više strana", kaže Marko.

Nije ranije imao iskustva sa stočarstvom, otac mu je bio policajac, a majka domaćica, tako da je oba ova posla započeo “na svoju ruku“. Marko poseduje tri farme, na jednoj je smešteno 500 grla, na drugoj 300, a na trećoj ističe da za sada gaji kokoške. U planu mu je da zapati i krmače radi postizanja celog kruga reprodukcije.

"Moj najpopularniji proizvod je svinjski but koji prodajem u komadu, ali to svakako nije jedino što imam u ponudi, tu su i ostali delovi svinje, slanina i pršuta, razni proizvodi. Prošle godine sam zaklao 42 grla za prodaju, videćemo kako će biti ove godine. Sa ponosom ističem da moje meso nema aditive, te da svoje svinje hranim samo voćem koje nabavljam u marketima, a takođe imam i oranice na kojima proizvodim dulek i šećernu repu. Ako se u nekom slučaju svinja razboli, ne pristupam odmah lečenju antibioticima, jer želim da u svakom slučaju izbegnem da meso dođe u kontakt sa hemijom, tako da u suštini, šta mu Bog da", objašnjava Marko.

On dodaje da meso najviše prodaje restoranima i da ga ljudi kupuju za slavlja, ali da je vremenom sve više onih koji žele da dođu na farmu i da se uživo uvere kako ova nesvakidašnja proizvodnja izgleda. Njegove svinje su slobodne napolju i to je bitan preduslov za kvalitet mesa. Meso suši tako što u isto dodaje samo morsku so, da ne postoji "salamurenje“ već da se nakon soljenja suši na bukovom drvetu što mu dodaje dosta na kvalitetu, a kilogram ovog kako kvalitetnog mesa prodaje za 300 evra.

U planu mu je da se pojavi i na tržištima Bosne i Hercegovine ali i Crne Gore, odakle kaže da mu putem interneta stiže najviše interesovanja. Naglašava da je ovo porodičan posao i da uglavnom radi sve sam, žena mu kada je potrebno priskače u pomoć, ali njena glavna briga je dvoje male dece, koja rado sa tatom i mamom posećuju farmu i tamo provode kvalitetno, i pre svega zdravo vreme. Glavni cilj mu je da prikupi sve papire i stekne uslove kako bi se pojavio na najvećem svetskom sajmu organske ishrane koji se održava u Nirnbergu. Planira da vremenom svoju "Zdravu farmu“ unapredi u još većoj meri i da organska proizvodnja u potpunosti preuzme primat kako bi svima njegovi proizvodi bili dostupni u najboljem mogućem svetlu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:38
CENA SVINJETINE NIKADA SKUPLJA U EVROPI, A SADA ZBOG OVOGA DOLAZI I U SRBIJU? Stručnjak otkrio da li možemo očekivati poskupljenje
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Dobro je sto postoje ovakvi ljudi da b...a uzimaju pare,a ko i malo mozga ima zna da organska hrana nepostoi barem da ja znam toliko.

Sam

Svunje ako ranis organskom ranom toje sledece.svoj krompir bundeve koje sam proizvidis i kuvas potom dajes svinjama.svoje voce kojese neprsce.kuruz .ida svinje su slobodne .to moze u brdivitim selima.do 100.svinja.a 800 svinja znasli kolko treba organske hrane.normalno dase meso susi na bukovom drvetu.sve one sunke kojesu pune soli i suvo medo u kasapnicama to nema kvaliteta...

Djokara

300E Kilo???????lui pa zivi.......

special image