• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Nastavićemo dijalog

MMF saopštio da je sa vlastima u Srbiji dogovoreno da se dalje razgovara.

Članovi Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i predstavnici srpskih vlasti dogovorili su se da nastave dijalog kako bi ubrzo postigli dogovor na nivou misije o završetku šeste revizije stend-baj aranžmana, saopštila je danas Kancelarija MMF-a u Beogradu.

Misija MMF-a, predvođena Albertom Jegerom, boravila je u poseti je Beograd od 21. oktobra do 4. novembra kako bi sa predstavnicima vlasti razgovorala o šestoj reviziji u okviru stend-baj aranžmana.

Izvršenje aranžmana sa Srbijom je uglavnom u skladu sa planom i svi kriterijumi izvršenja koji se odnose na kraj septembra 2010. godine su ispunjeni, izjavio je Jeger.

"Takođe je dogovoreno da će Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju biti ponovo predat u skupštinsku proceduru tokom narednih nekoliko nedelja, bez suštinskih promena u odnosu na verziju koja je Skupštini predata u junu 2010. godine", rekao je on.

"Postoje ohrabrujući znaci da se nastavlja oporavak srpske ekonomije zasnovan na izvozu. Očekuje se da će privredni rast dostići najmanje 1,5 procenata ove i tri procenta sledeće godine", ukazao je Jeger.

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da je sa MMF-om dogovoreno da se predložene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju menjaju samo u delu koji se odnosi na najnižu penziju i uvećanje staža za žene.

"Sa MMF-om smo usaglasili i utvrdili garancije za najnižu penziju od 27 procenata prosečne plate, kao i da pomeranje uvećanja radnog staža za četiri meseca za žene ne počne 1. januara 2011. već dve godine kasnije", rekao je Krkobabić.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image