• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE CENE STANOVA ZA BEZBEDNJAKE, NEĆE VIŠE BITI 500€ PO KVADRATU: Vrednost nekretnine će određivati posebna komisija

Autor Ivana Lazić

Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti ograničavao cenu kvadrata na 500 evra, što ubuduće neće biti slučaj.

 Cene stanova za pripadnike snaga bezbednosti Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Raspon cena stanova za pripadnike snaga bezbednosti će se ubuduće kretati u rasponu od procenjene proizvodne cene neto kvadrata do tržišne cene neto kvadrata na konkretnoj lokaciji. Ovo je određeno Uredbom o uslovima za utvrđivanje kupoprodajne cene stana na pojedinačnim lokacijama za pripadnike snaga bezbednosti, koju je donela Vlada Srbije.

Investitor izgradnje stambene zgrade i stanova na pojedinačnoj lokaciji dostavljaće operativnoj grupi, koju će formirati Vlada, procenjenu tržišnu cenu stana koju određuje licencirani procenitelj.

Operativna grupa će zatim, na osnovu procenjene tržišne cene stana i procenjene proizvodne cene stana Komisiji dostavljati izveštaj o ispunjenosti uslova za utvrđivanje kupoprodajne cene, koja kako se navodi, ne može biti niža od procenjene proizvodne cene neto kvadrata, ni viša od tržišne cene neto kvadrata na svakoj pojedinačnoj lokaciji.

Komisija će zatim utvrditi kupoprodajnu cenu neto kvadrata stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji. Postupci utvrđivanja kupoprodajne cene, koji su započeti, a nisu okončani do dana stupanja na snagu ove uredbe, okončaće se u skladu sa propisom po kojem su započeti.

Na utvrđivanje kupoprodajne cene stanova, koji su izgrađeni u ranijim fazama realizacije projekta izgradnje stanova za pripadnike stanova bezbednosti, a za koje cena nije utvrđena, primenjuju se odredbe ove uredbe.

Podsetimo, prvobitno je Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti ograničavao cenu kvadrata na 500 EUR, ali je sredinom prošle godine taj zakon izmenjen, te u novom zakonskom rešenju stoji da "kupoprodajnu cenu stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji određuje Komisija koju obrazuje Vlada, na osnovu uslova koje propisuje Vlada."

Bonus video:

Pogledajte

02:39
"STANOVI SU ISTO KAO I ROBA NA PIJACI, ILI ĆEŠ MANJE JESTI ILI PRESKOČITI" Kurir istražuje: Zašto je broj stambenih kredita U PADU
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(e-kapija, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bezveznjak ocigledno

Safa lepo da se oformi komisina koja ce da utvrdi ko zaista zivi a ko iznajmljuje stan kupljen po najnizoj ceni pa da drzava oduzme i ustupi drugom licu koje nema reseno pitanje uz obavezu da to lice isplati prethodnom licu odgovarajucu sumu novca. Vrli lako se to moze utvrditi.

Bach

Ovo za 500 evra npr.kod stare lakat krivine kupili su 95% ljudi koji već imaju stan daj bože da je i 5% policajaca kupilo tu nekretninu. Dovoljno je samo da se većina stanova tamo izdaje . Policijske zgrade a policajca ćeš videti možda jednog svake nedelje.

special image