Kilogram svinske masti u Paraćinu kod domaćih proizvođača košta već od 400 dinara, kavuma iznosi 300 dinara, dok suvo meso po kilogramu košta od 400 do 700 dinara.
Na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi "Mi iz Paraćina" pojavila se objava jednog proizvođača mesa i domaćih mesnih prerađevina sa detaljnim cenama. U objavi sa cenovnikom stoji da šnicle od svinjskog buta i vrata za kilogram koštaju 600 dinara, svinjsko meso komadi iznosi 1 kg 550 dinara, dok je kilogram čvaraka 800 dinara.
U cenovniku stoji i da je kilogram kavurme 300 dinara, a kilo svinjske masti 400 dinara. Što se diče domaćih suvih ili dimljenih proizvoda oni koštaju od 400 do 700 dinara.
Poređenja radi u marketima u Beogradu prodimljena kobasica košta 900 dinara, suvi vrat je od 1.100 dinara kao i pečenica. Suva rebra koštaju 600 dinara, dok je svinjska mast znatno poskupela i košta od 470 do 630 dinara.
BONUS VIDEO:
(Kurir/MONDO/J.D.)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću