Kilogram svinske masti u Paraćinu kod domaćih proizvođača košta već od 400 dinara, kavuma iznosi 300 dinara, dok suvo meso po kilogramu košta od 400 do 700 dinara.

Cene suvog mesa

suve kosti 1 kg 400

suva rebra 1 kg 500

suvo meso 1 kg 600

suva slanina 1 kg 700

pečenica 1 kg 700

suvi vrat 1 kg 700

dimljene kobasice 1 kg 600

*Iznosi su u dinarima

 Na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi "Mi iz Paraćina" pojavila se objava jednog proizvođača mesa i domaćih mesnih prerađevina sa detaljnim cenama. U objavi sa cenovnikom stoji da šnicle od svinjskog buta i vrata za kilogram koštaju 600 dinara, svinjsko meso komadi iznosi 1 kg 550 dinara, dok je kilogram čvaraka 800 dinara.

U cenovniku stoji i da je kilogram kavurme 300 dinara, a kilo svinjske masti 400 dinara. Što se diče domaćih suvih ili dimljenih proizvoda oni koštaju od 400 do 700 dinara.

Poređenja radi u marketima u Beogradu prodimljena kobasica košta 900 dinara, suvi vrat je od 1.100 dinara kao i pečenica. Suva rebra koštaju 600 dinara, dok je svinjska mast znatno poskupela i košta od 470 do 630 dinara.

cene domaćih proizvoda
Facebook/Mi iz Paraćina/Screenshot 

BONUS VIDEO:

Instagram/ spunticulinari Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

 (Kurir/MONDO/J.D.)