• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE ZAKUPA NA ADI OTIŠLE U NEBO: Račun iz kafića šokirao Beograđane, za prodaju kafe 2.000 evra

Autor Aleksandar Blagić

Nova sezona na Adi Ciganliji je počela, a sa njom i nove visoke cene.

 Cene zakupa lokala na Adi Ciganliji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nije novost da cene skaču iz godine u godinu, ali se čini da sezona još uvek nije počela na Adi Ciganliji, a Beograđani su već pronašli razlog za debatu i bes zbog računa iz jednog restorana. Što se tiče zakupa kafića i objekata za prodaju kokica i sladoleda, na snazi je aktuelni cenovnik JP Ada Ciganliji.

Oni koji žele da prodaju kokice, zavisno od lokacije, moraju da plate od 250.000 ili 150.000 dinara za godinu dana, do 450.000 dinara. Na nekim mestima i 3.500 evra.

Prodaja krofni i kafe za poneti je po 240.000 dinara, zakup kafića je od 3 miliona dinara pa na više. Nedavno je i raspisan tender za izvođenje radova na uređenju zelenih površina kod letnje uprave ovog preduzeća, vrednost je procenjena na 50 miliona dinara.

Tenderom je predviđena gradnja avantura parka, veštačke stene, "agility" poligona i nožnog bilijara. Avantura park imaće 10 dečjih prepreka na drvenoj konstrukciji, u planu je i novi mobilijar i ozelenjavanje.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:33
Ada ciganlija
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Blic/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kg

Pa to ide sve lančano baš zbog visokih cena zakupa a posle i ostalih dažbina od poreza do raznih taksi, onda i imate takve cene u restoranima, kafićima i kod ostalih usluga. Alavost je kod nas uvek bila sportska disciplina. Za što kraće vreme zgrnuti što više para po sistemu zgrabi i beži. Nema rada na duže staze. Sa druge strane uvek imaš izbor da ne ideš na ta mesta, niko te ne tera. Da su ljudi složni i da ovi imaju slabu posetu vrlo brzo bi svi u tom lancu korigovali i cene. Nama je na prvom mestu vlada alava pa onda sve ide lančano.

Serbia forever

@Kg u startu je alavost vlasti, koja hoće ogromne pare preko zakupa, pa samo pojedinci bliski njoj mogu da konkurišu! Onda tek stupaju na scenu zakupci, koji moraju prvo da pokriju alavost vlast, korupciju zbog koje su dobili mesto, pa tek onda svoju alavost ....

Pitanje

@Kg O kakvoj alavosti pricas, rodjace? A kakve su cene u Londonu? U Parizu?

special image