• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS apelovao na Vladu Srbije

Elektroprivreda Srbije uputila je apel Ministarstvu energetike i Vladi Srbije za prevazilaženje situacije, jer u ovom trenutku kompanija duguje 4,2 milijarde dinara za investicije i jednu milijardu dinara za remont postrojenja.

"Mi smo u uslovima ugroženog elektroenergetskog bilansa, sigurnog snabdevanja električnom energijom i značajnog odlaganja plaćanja obaveza prema partnerima", rekao je pomoćnik direktora Direkcije za strategiju i investicije EPS Slobodan Mitrović.

Kompanija EPS, naglasio je, ima jasnu viziju i planove kako da reši probleme sa kojima se suočava i uvek je gledala kako da rešava probleme.

"Oni sa kojima smo neposredno okruženi - institucije sa kojima smo svakodnevno u saradnji, nadležna ministarstva, lokalne samouprave, često pokušavaju da nađu način da zaustave naše aktivnosti", rekao je Mitrović.

"Ukoliko ne dobijemo maksimalno moguću podršku svih institucija nećemo moći da ispunimo naše zadatke, bez obzira što imamo i volju i želju", upozorio je Mitrović na prezentaciji investicija koje je EPS uložila od 2003. godine do danas.

Ulaganja EPS u Srbiji, objasnio je, jednake su izgradnji Koridora 10, oko 1,3 milijarde dinara, i to, prema njegovim rečima, izgleda neuporedivo, ali, poručio je, "treba da budemo svesni prioriteta".

Planirane investicione aktivnosti EPS, rekao je direktor Direkcije za strategiju i investicije EPS Aleksandar Jakovljević, iznose 3,4 milijarde evra iz sredstava EPS, 3,8 milijardi iz kredita, 1,8 milijardi iz strateških partnerstava i oko 200 miliona evra iz "drugih sredstava".

On je istakao "neminovnost izlaska EPS na regionalno tržište" i dodaoi da EPS to shvata kao veliki izazov i veliku mogućnost da dobije značajnu poziciju na regionalnom tržištu.

Oko 70 odsto problema u zaštiti životne sredine odnose s na delovanje energetskog sektora, a posebno EPS, objasnio je direktor Sektora za zaštitu životne sredine EPS Mihajlo Gavrić.

"Trideset odsto svih obaveza Srbije u smislu pridruživanja Evropskoj uniji se odnose na zaštitu životne sredine, pa je lako izračunati da se 20 odsto obaveza nalazi pred EPS", ukazao je Gavrić.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image