• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlekari traže pet dinara po litri za premije

Ministarstvo nudi četiri dinara po litri mleka za premiju mlekarima, a oni neće da spuste vrednost premije ispod pet dinara.

Udruženje proizvođača mleka u Srbiji saopštilo je danas, povodom najave Ministarstva poljoprivrede da će obezbediti premiju za mleko u visini od četiri dinara za poslednje tromesečje ove godine, da ostaje pri zahtevu da premija iznosi pet dinara za litar.

"Trenutna situacija se može rešiti uvođenjem svog proizvedenog mleka u legalne tokove, s obzirom da se veliki deo mleka proizvedenog u Srbiji prodaje 'sivim kanalima'", navedeno je u saopštenju.

Udruženje ističe da se samo na takav način može uspostaviti stabilna proizvodnja mleka kontrolisanog kvaliteta i garancija mlekarama da će im sirovina biti isporučena.

U Srbiji se trenutno, kako je navedeno u saopštenju, proizvodi dnevno između jedan i 1,1 milion litara sirovog mleka, koje ulazi u legalne tokove, odnosno koje se isporučuje mlekarama.

Kako je Ministarstvo poljoprivrede više puta najavilo da će iz rebalansa obezbediti 650 miliona dinara podrške mlekarskom sektoru, činjenice pokazuju da u rebalansu postoje sredstva za premiju od pet dinara po litru za svu količinu mleka koje se isporučuje mlekarama, navode u Udruženju.

Udruženje će insistirati na realizaciji svojih predloga i traži od Ministarstva poljoprivrede da hitno sprovede tu meru u cilju stabilizacije proizvodnje u mlekarskom sektoru i uvođenja mleka u legalne tokove, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image