• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DETALJNO OBJAŠNJENJE ZA PENZIONERE: Evo kako da se prijavite za penzionersku karticu i čemu ona služi

Autor Jana Desovski

Penzioneri sa karticama dobijaju pogodnosti u apotekama, ali i prodavnicama.

 lepo vreme, ljudi, pešaci, pešak, penzioner, penzioneri Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Penzionisani su najviše zainteresovani za sniženja na lekove, prehrambene proizvode, kućnu hemiju i tehničku opremu, ali i usluge kulturnih institucija i sportske aktivnosti. U nastavku očekuje vas sveobuhvatan vodič o penzionerskim karticama: čemu su namenjene, kako se prijaviti, gde ih dobiti, kako podneti zahtev i kakve pogodnosti nude.

Šta je penzionerska kartica i kako je koristiti

Penzionerska kartica je specijalna kartica koja pruža različite pogodnosti i popuste starijim građanima. Koristi se za ostvarivanje sniženja na različite proizvode i usluge, kao što su lekovi, prehrambeni proizvodi, kućna hemija, tehnička roba, usluge kulturnih institucija i sportske aktivnosti. Da biste koristili penzionersku karticu, obično je potrebno da je prethodno aplicirate kod nadležnih institucija ili organizacija. Nakon dobijanja kartice, jednostavno je predočavate prilikom kupovine ili korišćenja usluga kako biste ostvarili popuste i pogodnosti koje su vam dostupne kao penzioneru.

Proces prijavljivanja za penzionersku karticu

Proces prijavljivanja za penzionersku karticu obično uključuje nekoliko koraka. Prvo, potrebno je da kontaktirate nadležne institucije ili organizacije koje izdaju penzionerske kartice. Zatim ćete dobiti informacije o dokumentaciji koja vam je potrebna za prijavljivanje, kao što su važeća lična dokumenta, potvrda o penziji i slično. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, treba da popunite aplikacioni formular i podnesete ga nadležnim službama. Nakon obrade vašeg zahteva, ukoliko ispunjavate uslove, dobićete penzionersku karticu koju možete koristiti za ostvarivanje različitih pogodnosti i popusta.

Gde izvaditi penzionersku karticu

Da biste izvadili penzionersku karticu, trebalo bi da posetite lokalni Centar za socijalni rad u vašem gradu ili regionu. Tamo ćete dobiti sve potrebne informacije o procedurama i dokumentaciji koja je neophodna za apliciranje. U većini slučajeva, biće vam potrebna važeća lična dokumenta, potvrda o penziji ili druga relevantna dokumentacija. Nakon što popunite aplikacioni formular i dostavite neophodne dokumente, nadležne službe će obraditi vaš zahtev. Ukoliko ispunjavate uslove, dobićete penzionersku karticu koju možete koristiti za ostvarivanje različitih pogodnosti i popusta.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:41
PENZIONERI LAKA META TRGOVACA PREVARANATA! Zloupotebljavaju osetljivost starijih, a evo koje sve "usluge" nude!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

 (B92/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GP

Penzionerdka kartica nicemu ne sluzi. Barem ne tamo gde ja zivim. Isto kao da je i nemam, a zivim u jednom gradu zapadne Srbije.

Maki

Kartice sluze da bi penzionere pravilu ludacima i da cekaju po cetiri sata u redu i nakraju nije gotova eto zasto sluzi kartica ovako nevidim nikakvu vajdu od kartice.

Djoko

Pre skoro godinu dana podneo zahtev za karticu i jos od nje nema ni traga

special image