• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVADRAT U BEOGRADU SA 1.300€, SKOČIO NA 2.000! Stručnjaci tvrde: Ako sada uložite, isplatiće vam se

Autor Jana Desovski

Cene kvadrata u Surčinu rastu, pa stručnjaci smatraju da je to "kvadrat za budućnost".

 Cene kvadrata u Surčinu rastu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Skoro godinu dana je prošlo od prve najave izgradnje EXPO centra i održavanje istoimene izložbe u Surčinu 2027. godine. Od tada pa do danas kvadrati u Surčinu su postali skuplji, pa su dostigli i 2.000 evra, i to bez PDV-a. Kada se u obzir uzmu najavljeni projekti poput Ekspa, preseljenja Sajma i izgradnje Nacionalnog stadiona, očekivano je da će kvadrat još rasti. To može da bude dobra prilika za građane koji žele da investiraju u nekretnine.

EXPO 2027, Beogradski sajam, Nacionalni stadion – sve su to omiljene atrakcije koje očekuju meštane Surčina u narednim godinama. One već sada, iako su samo najavljene, a radovi samo što su počeli, podižu cene kvadrata u ovom delu grada, a stručnjaci u prodaji nekretnina smatraju da će se ovaj trend sigurno nastaviti.Cene kvadrata u Surčinu sada su, s druge strane, u proseku niže od većine drugih beogradskih opština.

Kvadrat 2.000 evra, a biće još skuplji

Agent za nekretnine u agenciji City expert Nikola Ćobić kaže za portal Nova.rs da svi indikatori trenutno govore da će cena kvadrata u Surčinu rasti. "Kada se u obzir uzmu EXPO i ostali projekti, očekivano je da cena kvadrata poraste. Već sada kvadrat u centru Surčina košta od 1.600 do 1.980 evra bez PDV-a, znači najmanja cena sa porezom je 1.760 i taj iznos neće ići nadole", kaže Čobić.

On takođe naglašava da su pre samo godinu dana, cene kvadrata u Surčinu bile daleko niže. Prošlog leta, kvadrat u Surčinu bio je oko 1.500 do 1.600 evra, a pre nego što je EXPO uopšte najavljen, još manje, oko 1.300. Stoga je vrlo verovatno da će kvadrat u Surčinu i dalje nastaviti da raste, s obzirom na sve ono što je planirano u ovom delu grada.

Čobić stoga veruje da bi ulaganje u nekretninu u Surčinu bila dobra investicija.

Još jedno ulaganje za budućnost

Milić Đoković, procenitelj vrednosti nekretnina i sudski veštak, rekao je ranije za Nova.rs da cene kvadrata mogu da porastu i po 20 ili 30 odsto zahvaljujući ovakvim projektima.

Sada kaže svaka lokacija, pa i ova, može da se isplati kada ima potencijal razvoja, u smislu velikih projekata koji se najavljuju, ali da Surčin nije jedino takvo mesto u Beogradu. "Ipak, bez obzira na to, ja bih pre obratio pažnju na drugu lokaciju, a to je Mirijevo, i to zbog metroa", kaže Đoković.

Sagovornik smatra da će lokacija kroz koje prolazi metro biti isplative za one građane koji ulažu u nekretnine. "Ko recimo na Mirijevu, koje nije preterano daleko od centra grada, kupi nepokretnost, to će mu se sigurno isplatiti", zaključuje Đoković.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:39
"STANOVI SU ISTO KAO I ROBA NA PIJACI, ILI ĆEŠ MANJE JESTI ILI PRESKOČITI" Kurir istražuje: Zašto je broj stambenih kredita U PADU
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (Nova/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Kupuju samo oni koji su novac zaradili na lak način .a zna se kako.a i cene su nerealno nenormano i neopravdano visoke pogotovo za niš. Dok je ovaca biće i vune

Jovana

Ajde u beogradu pa i da razumem ali cene u nišu skoro pa iste ko u beogradu.pa stvarno je previse.ove cene su nerealno visoke i veliki je rizik kupovati nekretnine u danasnje vreme.platiš 2000 a šta ako padnu cene na 1500.šta onda.kredit ni u ludilu

Ringla stara

Sacekajte onda da ode kvadrat na 5000 eura,pa to isto prodate za 10000 eura.Pametan je shvatio.

special image