• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKOČILE CENE LETNJIH ARANŽMANA! Da li se očekuje novo poskupljenje? Jedna grupa "najbolje" prošla

Autor Ivana Vlajković

Mnogi strahuju da li će dodatno poskupeti letovanje.

 Da li će dodatno poskupeti letovanje 2024 Izvor: Mondo/Sanja Čurćić

Letovanja su u poređenju sa prošlom godinom poskupela ali interesovanje za njih se uprkos tome samo povećalo, a mnogi se pitaju da li će cene još rasti. 

Aleksandar Seničić ispred Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije naveo je koje su destinacije Srbima najomiljenije. 

"Pored Jadrana i Jonskog mora, sve popularnije postaje i Egejsko more. Ove godine u Grčkoj očekujemo više od milion naših turista. Crna Gora je takođe tradicionalna destinacija na koju vole da putuju srpski turisti. Turska je poznata po porodičnim putovanjima, gde je odnos cene i kvaliteta u hotelima takozvana "all inclusive" usluga", kazao je sagovornik. 

Napomenuo je da je sever Afrike, Egipat, takođe primaljiv ljudima koji planiraju porodična putovanja, kao i Tunis. 

"U Evropi imamo Španiju, Italiju kao destinacije koje su nešto skuplje ali takođe naši putnici odavde vole tamo da putuju. Bugarska je primaljiva ljudima iz istočne Srbije i naravno individualno volimo da putujemo u Hrvatsku. Takođe nam je zanimljiva i Albanija. Sve veći broj ljudi putuje na Kipar i Maltu", ispričao je Seničić u emisiji Jutro na TV Prva.

Prema rečima sagovornika, cene su nešto veće. Kako je naveo, avionski aranžmani su veći za oko 20 odsto. Autobuski aranžmani i oni u sopstvenoj režiji su veći za oko 10 do 12 odsto. 

"Za sada nemamo najave da će cene rasti. Ono što je do sada ugovoreno i ugovorom precizirano se uglavnom poštuje. Svakako da su oni koji su uplatili letovanje na vreme, dakle u pretprodaji, bolje prošli u smislu da ih nije "zakačila" promena cena i još su mogli i da uštede s obzirom na to da su popusti na početku godine bili od 40 do 50 odsto", objasnio je Aleksandar Seničić ispred Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
Letovanje u Albaniji
Izvor: tiktok/ninaskocak
Izvor: tiktok/ninaskocak

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image