• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJENE KONAČNE RANG-LISTE! Grupi penzionera stiže državna pomoć, oglasio se PIO Fond

Autor Nevena Davidović

Objavljene su konačne rang-liste za dodelu paketa solidarne pomoći.

 Penzioneri penzija Izvor: Miguel AF/Shutterstock

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) je saopštio da su objavljene konačne rang-liste za dodelu paketa solidarne pomoći najugroženijim korisnicima penzija. Kako je saopšteno iz PIO fonda, one su objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda PIO. Sredstva obezbeđuje Fond PIO.

Već od ponedeljka, 20. maja, otpočeće sukcesivna podela paketa onima koji su ostvarili pravo na solidarnu pomoć, a udruženja će na lokalnom nivou obavestiti penzionere o dinamici podele. Ove godine pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je oko 15.000 više u odnosu na prethodnu godinu.

Osnovni kriterijum za dodelu paketa za ovu godinu je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet su imali i korisnici penzija stariji po godinama života, saopšteno je iz Fonda PIO.

Izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija iz marta ove godine predviđeno je da se solidarna pomoć dodeljuje korisnicima penzija u vidu jednoobraznih, standardizovanih paketa. Za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio sredstva u visini od 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:33
SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image