• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SEKRETARSKI POSAO UZ POVREMENO KUVANJE KAFE" Oglasi puni sezonskih poslova, dnevnica ide i do 6.000 dinara

Autor Jana Desovski

Oglasi su puni sezonskih poslova za mlade.

 Posao Izvor: Youtube/TRT World

Sezonski poslovi su dobra prilika za dodatnu zaradu, pogotovo za mlade koji su ovih dana maturirali i žele da popune eventualnu rupu u džeparcu. Uz malo truda i pretrage po oglasima, kojih ima mnogo za one koji su raspoloženi za rad i tokom raspusta, moguće je zaraditi solidnu dnevnicu.

Prema rečima Miloša Turinskog sa Infostuda, na prvom mestu među ponudama je rad u ugostiteljstvu, gde se i inače, a pogotovo tokom letnjih meseci, obavezno traži radnik više.

"Mnogi profesionalni ugostitelji u ovo vreme idu na Jadran, pa je potreba za poslovima u ugostiteljsvu, posebno u Beogradu, velika. Pored toga, mladi mogu da nađu privremeni posao u administraciji, što podrazumeva rad na satnicu", kaže Turinski za Bizportal.

Naravno, poljoprivredni poslovi su vrlo aktuelni i isplativi, a sagovornik napominje da je dnevnice idu od 2.500, pa sve do 6.000 dinara. Visina dnevnice zavisi od toga da li gazda, pored osnovne zarade za branje voća nudi i smeštaj i hranu.

"Turinski takođe napominje da je interesovanje za poljoprivredne rade sve manje, što znači da će ovog leta biti dosta posla za mlade kojima ne smeta fizički posao. Tradicionalno, za solidnu dnevnicu, uvek je početkom leta aktuelno i branje malina.

Berači su traženi, oglasa na mrežama i sajtovima je mnogo, a uslovi se razlikuju. I dalje ima aktuelnih oglasa koji često i hitno traže berače, a među ponudama ima i plata većih od 120 hiljada, uz satnicu po dogovoru, plaćanje dnevnice ili po ubranom kilogramu, preneli su ranije mediji.

Među poslovima za koje su potrebni pomoćni radnici, u oglasima štamparije nude posao pakovanja kartica, zatim sekretarski poslovi (400 dinara po satu, uz, kako se napominje u oglasu, 'povremeno kuvanje kafe'). Prodavci u buticima i drugim maloprodajnim objektima su uvek traženi a plate se kreću do 80.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:04
Posao od 9 do 5
Izvor: TikTok/hubs.life
Izvor: TikTok/hubs.life

 (Bizportal/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image