• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKUPLJI GIROS OD LEŽALJKE NA PLAŽI! Srbi obožavaju pristupačnija mesta u Grčkoj, ali cene su se i tamo promenile

Autor Jana Desovski

Cene ležaljki i pića u najpopularnijim mestima u Grčkoj su se malo menjale u odnosu na prošlu sezonu.

 Koliko koštaju ležaljke u Asprovalti, Stavrosu i na ostrvima u Grčkoj 2024 Izvor: Shutterstock

Period odmora je uveliko počeo, a tradicionalno najveći broj naših turista se odlučuje za letovanje u Grčkoj. Cene u Grčkoj su se menjale, ali nisu drastično. Još uvek su prihvatljivije našim turistima od mnogih drugih destinacija, a mnogi koriste jun i predsezonu da prođu jeftinije i izbegnu velike gužve u julu i avgustu.

Naravno, i u Grčkoj postoje letovališta u kojima se cene razlikuju, pa su tako ostrva obično skuplja od kopnenog dela zemlje, a to se da videti kako po cenama smeštaja i transporta tako i u restoranima i kafićima.

Na brojnim sajtovima, grupama i profilima na drštvenim mrežama koji informišu naše građane koji se odluče da letuju u Grčkoj provlače se cene u ugostiteljskim objektima i barovima na plaži.

@nikana.grOvo su cene ležaljki, hrane i pića u Asprovalti ovog leta Koliko vas je odabralo ovu destinaciju za letovanje? ✅Smeštaj u Grčkoj potražite na www.nikana.gr#nikanatravel#nikanagr#smestajgrcka#grckaapartmani#nikanagrcka#letovanjegrcka♬ Around This World - Costa Mee

U Asprovalti, jednom od omiljenih letovališta naših turista, ležaljke se naplaćuju u dve varijante, samostalno ili uz konzumaciju hrane i pića. Prva varijanta podrazumeva cenu od 10 evra za set, a druga opcija je da set dobijete uz određeni iznos koji platite prilikom konzumacije hrane i pića.

Cene pića se uglavnom kreću od četiri do devet evra, a tu spadaju kafe, sokovi, pivo i kokteli. Kada su cene u restoranima i brzim hranama u pitanju one idu od oko 10 evra pa naviše, s tim da je giros oko 5 evra, objavljeno je na TikTok profilu Nikana.gr. Tako da ako kupite kafu koja je četiri evra uz to dobijete ležaljku, a ako biste hteli da pojedete giros, to če vas koštati 5 evra, što je skuplje od same ležaljke.

Putnici iz naše zemlje se odlučuju i za Stavros kao svoje mesto za odmor, a tamo je slična situacija kao i u ostatku Grčke, obične ležaljke se ne naplaćuju uz konzumaciju, dok one malo udobnije zahtevaju konzumaciju od minimum 20 evra. U kafićima je kafa od tri do četiri evra, pivo i sokovi su evro više, dok je giros oko 4 evra.

Toroni je još jedna destinacija koja dobija sve više na značaju, a cene tamo podrazumevaju da ćete za set morati od dve ležaljke i suncobran morati da izdvojite od 12 do 30 evra u vidu konzumacije.

U Sartiju se cena girosa kreće od četiri do šest evra, dok su čizburgeri oko pet evra. Salate su između šest i osam evra. U skoro svim beach barovima ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju posebno, već se mogu koristiti uz poručeno piće, a isti uslovi važiće celog leta.

Na gradskoj plaži u Neos Marmarasu u većini barova set ležaljki sa suncobranom naplaćuje se 10 evra, a poručeno piće ili hrana se dodatno naplaćuje. Cene se kreću od 3.5 evra za kafu, pet evra za frape i pivo, dok će vas giros koštati isto toliko.

U Nei Poriju cene varirarju od objekta do objekta, pa tako pivo košta od četiri do pet evra, dok ćete za obrok morati da izdvojite od sedam do 15 evra u proseku, sudeći prema Facebook grupi Grčka Info koja broji preko 200.000 članova. Ovu su aktuelne cene u samo nekim od brojnih letovališta za koje se opredeljuju naši turisti u Grčkoj, one se često mogu menjati i u toku same sezone.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:44
Cene na Tasosu
Izvor: Tiktok/nikana.gr
Izvor: Tiktok/nikana.gr

 (Nikana.gr/Bizlife/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Firga

Ja nosim svoju hranu na plazu i u grcku.Sve

Veteran

U Vrasni, supruga i ja smo plaćali dve ležaljke uz dva frapea 8 eura ukupno.

special image