• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KUĆA U GRČKOJ KOŠTA KOLIKO DEPOZIT ZA STAN U BEOGRADU": Istraživali smo u čemu je caka i šta sve Grci prodaju

Autor Jelena Nikolić

Zbog pristupačnih cena stanova u Grčkoj Srbi se sve češće odlučuju na kupovinu, a da li je sve tako idealno istraživali smo i razgovarali sa našim ljudima koji godinama žive tamo, ali i agentima nekretnina

 Kuća na moru Izvor: roman realestate/Youtube/ Philipp Doukakis/Printscreen

Prodaja nekretnina u Grčkoj poslednjih godina beleži porast, kada su kupci iz Srbije u pitanju, jer se zbog pristupačnih cena stanova naši državljani sve češće odlučuju na taj korak. Naročito su popularna mesta u i oko letovališta koji češće posećuju Srbi. U ponudi ima svega – od stanova, kuća, zgrada, "za svačiji džep", "jeftinije nego u Beogradu" pa do vrtoglavih suma koje vlasnici traže.

Oglas "kuća okružena maslinama, sa pogledom na more" za 90 hiljada evra, deluje više nego primamljivo i verovatno nema koga ne bi zainteresovao.

Izvor: roman realestate/Printscreen

"Stara tradicionalna kuća u selu Ormilia, seoce okruženo maslinovim drvećem sa kamenim kućama. Kuća se nalazi na centralnom putu mesta, na izuzetno lepoj lokaciji na uzvišenju sa pogledom na more. Poseduje kamene zidove i krov je u dobrom stanju. Kuća od 130m2, sa dvorištem od 550m2", deo je opisa oglasa.

Međutim, pogled na fotografije pokazuje zamku koja često zbuni naše ljude, a o kojima nam je pričala agentkinja. Kući je potrebno komplet renoviranje i to u vrednosti od više desetina hiljada evra, pa na kraju cena nekretnine ne ispadne tako niska.

Nešto bolja ponuda nalazi se u selu Modi, blizu popularnog Stavrosa, gde se prodaje kuća od 92 kvadrata za samo 30 hiljada evra, koliko i depozit za stan u nekim delovima Beorada.

"Samostalna kuća u dva nivou, u ponudi ima dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu I kupatilo u prizemlju dok na prvom spratu ima jedan prostor od kog je moguće napraviti 3 spavaće sobe. Kuća je spolja sređena, dok unutra ima zasebnih prostorija", navodi se u oglasu, nakon čega sledi "caka" zbog čega je kuća tako jeftina - nije dovršena.

Izvor: roman realestate/Printscreen

A, to koliko bi novca bilo potrebno za renoviranje jedne ovakve kuće, koji skriveni troškovi postoje kao i da li se to ipak isplati, pitali smo Ivanu, Srpkinju koja sa porodicom živi u Solunu, a koja nam je ovaj oglas i pokazala jer planira da kupi nešto slično.

"Investicija u kuću svakako je nešto što je na duge staze. Nama se ova u Modiju dopala jer nije u toliko lošem stanju da mora od temelja da se krene sa renoviranjem. Ima tu još strana ponude koje se gledaju. Ako je neko kupi jer želi da je sredi i izdaje u budućnosti turistima, moja procena je da ne bi bilo isplativo jer je dosta udaljeno od plaže. Ali, za vikendicu nekome ko bi na par dana da pobegne od gradske gužve – idealna je", rekla je ona za Mondo.

"Suviše dobro da bi bilo istinito"

Na društvenoj mreži TikTok objavljeno je nekoliko oglasa, koji na prvi pogled deluju "previše dobri da bi bili istiniti". Jedan stan se na Halkidikiju tako prodaje za 65.000 evra, ali detalji javno nisu istaknuti.

Na pitanja koja smo im uputili, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

U ranijoj izjavi za naš portal, agentkinja za nekretnine Tamara, otkrila nam je trik kom pribegavaju kupci poslednjih godina, kako bi prošli jeftinije.

"Kupuju zemljište u selima koja nisu na obali, ali je kolima potrebno oko 20 minuta do plaže. Cena placeva se kreće od 15.000 do 30.000 evra, a onda tu podignu montažnu kuću i tako izađu možda jeftinije. Delo je lepo sređeno, "živi" cele godine, ima prodavnice...To je odlična opcija, jedino što se ne može baš pešice na plažu, ali je lako rešivo", rekla je ona za naš portal.

Ona, ali i drugi agenti sa kojima smo razgovarali, rekli su nam da često upozoravaju klijente i potencijalne kupce da pojedine niske cene nekretnina deluju suviše primamljivo, ali da je potreban oprez jer se često desi da se na papirologiju, a potom i neophodno renoviranje, nekad ode i duplo više novca.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Machiavelli 💯

To moze da kupi samo #####, za taj novac moze svake godine da se putuje na drguu destinaciju ceo zivot!!!

Bach

Ljudi ne kupuje se nekretnina samo da bi proveli 20 dana na moru,to se uzima zbog papira ili zbog dužeg boravka u evropskoj uniji

Koki

Kupis kucu u nekom Grckom selu gde odes maksimalno 20 dana godisnje, gde pritom ne znas jezik a ulozis preko 100 000 eur. Zar nije bolje biti svaki put letovati novoj lokaciji u hotelu narednih 30 godina?

special image