• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SVAKO JUTRO USTAJU U 6 I KREĆU NA POSAO"! Milenina deca raspust provode u malinjaku, ovoliko zarade za 2 nedelje

Autor Aleksandra Virijević

Na jednoj društvenoj mreži, majka se pohvalila kako njena deca svako jutro ustaju u šest i odlaze da beru maline, što im donosi veoma lepu zaradu.

 Majka ispričala da njena deca svako jutro ustaju u 6, beru maline i zarađuju za džeparac Izvor: Izvor: Screesnhot/Youtube/ Everything Homemade

Milena je preduzetnica i majka dvoje osnovaca, a juče je na platformi LinkedIn podelila jedan deo planova svoje dece za letnji raspust. Prema njenim rečima, Dunja i Dušan svoj džeparac zarađuju berući maline.

Svoju objavu Milena počinje veoma ponosno i kaže da njena kćerka svako jutro navija sat na šest ujutru a potom budi i svog brata.Njih dvoje žure da krenu da rade pre vrućine i u malinjaku su do 11 sati. Drugi odlazak na berbu je kasnije popodne. Milena otkriva da deca rade kod svog dede koji ih pošteno plaća i da ovaj posao traje dve nedelje.

"Zvali su me juče da se pohvale. Po 16 gajbica", piše Milena.

Kaže da svojim radom uspevaju da zarade prosečnu platu, iako misli da im ovaj novac nije neohodan jer im roditelji obezbeđuju sve što im je potrebno. Sin planira da svoj novac potroši ovog leta u Americi dok ćerka gotovo tajnovito kaže "skupljam i ja za nešto".

Milena ističe da, iako su osnovci, njenoj deci ovo nije prvi put da leti zarade platu te da znaju vrednost novca. Na kraju svoje objave postavila je pitanje: Šta vi mislite o ovoj vrsti dečijeg rada?

Jedan od njenih pratilaca u svom komentaru je napisao je u njegovoj porodici bilo normalno da čak i mlađa deca rade. Deca stari tri do četiri godine bi skupljala voće koje je opalo sa grana, a oni stariji od deset do 12 godina uveliko rade u bašti dok tinejdžeri od 15 godina idu u nadnicu.

Drugi pratilac je u svom komentaru istakao da smatra da je normalno da se deca od malena uče, kako kaže, pravim vrednostima. Većina komentara je bila veoma pohvalna i podržala Milenu u načinu na koji vaspitava svoju decu.

Bilo je i onih koji smatraju da je posao koji njena deca obavljaju zapravo razonoda i samim tim što nije obaveza ne pada teško, za razliku od dece koja zapravo žive na selu i moraju da rade i teže poslove da bi preživela.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:03
Ćerka poznatog voditelja otišla na selo i bere maline!
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

(Telegraf Biznis/Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Svaka čast, deca se od malena uče radnim navikama. Bolje nego da zecaju u kolp ili telefon po ceo dan.

beogradska seljačina

Čekamo pronalazača parne mašine i da počnemo da peglamo klinove u pragove za prugu - e tu je lova.

special image