• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODNI BREND KOJI SRBI OBOŽAVAJU JE U PROBLEMU! Prodaja u junu znatno opala, evo šta ih čeka u budućnosti

Autor Aleksandra Virijević

Kompanija H&M doživela je znatno smanjenje prodaje u junu.

 shutterstock_1498332482 copy.jpg Izvor: Veja/Shutterstock

Akcije kompanije H&M, koja posluje i u Srbiji, pale su za više od 14 posto nakon što je kompanija prijavila manji rast profita u drugom kvartalu od očekivanog i dovela u sumnju njenu prodaju u junu i ciljnu maržu profita za celu godinu. Akcije su neznatno smanjile gubitke i trgovale se za 13,5 odsto do 8.10 sati po londonskom vremenu. 

Drugi najveći svetski trgovac na malo rekao je da je operativni profit za period između marta i maja iznosio 7,1 milijardu švedskih kruna (672 miliona dolara), ispod 7,37 milijardi švedskih kruna koliko predviđaju analitičari, prema anketi LSEG koju je citirao Rojters. Rezultat u drugom kvartalu je, ipak, bio iznad 4,7 milijardi švedskih kruna zabeleženih u istom periodu prošle godine. 

H&M često zaostaje za vlasnikom Zare, kompanijom Inditex, dok se kineska modna grupa Shein brzo širi u Evropi i planira da se proširi i na londonsku berzu.

Kompanija je, takođe, saopštila da će loše vreme verovatno umanjiti prodaju u junu, za koju se očekuje da će u lokalnim valutama opasti za šest odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Dalje ocenjivajući zalihe, izvršni direktor H&M-a Daniel Erver doveo je u sumnju sposobnost kompanije da ispuni svoju ciljnu maržu ove godine.

"Naš cilj operativne marže od deset odsto za celu 2024. godinu ostaje na mestu. Međutim, uslovi za postizanje tog nivoa ove godine su postali izazovniji, jer se procenjuje da će eksterni faktori koji utiču na naše nabavne troškove i prihode od prodaje, uključujući materijal i devize, imati negativniji uticaj nego što smo očekivali u drugoj polovini godine", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:56
AMERIČKA KOMPANIJA PROGRAMIRA ROBOTE ZA RAT?! Kočović UPOZORIO NA GODINU kada će veštačka inteligencija biti jednaka našoj
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image