• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE JEDAN OD ZAŠTITNIH ZNAKOVA NOVOG SADA! Potpisan ugovor vredan 177 miliona evra

Autor Aleksandra Virijević

Novosadski tržni centar Promenada uskoro dobija novog vlasnika.

 Novi Sad Izvor: Shutterstock.com/Artem Onoprienko

Dva najveća novosadska tržna centra, BIG i Promenada, uskoro bi mogli da budu deo iste kompanije. Srpska podružnica kompanije CEE BIG BV postaće vlasnik novosadskog tržnog centra Promenada, navodi se u saopštenju kompanije NEPI Rockcastle, koja je vlasnik Promenade.

"NEPI Rockcastle saopštava da je 3. jula sklopila obavezujući ugovor o prodaji 100 odsto akcija svoje ćerke firme NE Property N.V., u čijem vlasništvu se nalazi tržni centar 'Promenada Novi Sad', sa srpskom podružnicom kompanije CEE BIG BV", piše u saopštenju, u kom se dodaje da je cena iz ugovora 177 miliona evra.

Kompanija NEPI Rockcastle nakon ovoga neće poslovati u Srbiji, a navode da je odluka o prodaji deo njihove strategije da ulažu samo u zemlje sa investicionim kreditnim rejtingom. Dodaje se da će prihode od prodaje NEPI upotrebiti za dalju izgradnju i akvizicije. Ugovor još uvek nije finalizovan, jer se čeka odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije i odobrenje finansiranja od strane banke.

Komisija je postupak pokrenula u aprilu uz obrazloženje da bi spajanje moglo značajno da uveća stepen koncentrisanosti na ovom tržištu. Iz BIG-a tvrde da su objekti drugačije prirode i da nema preklapanja u koncentraciji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:46
PALA PRODAJA STANOVA, A CENE I DALJE SKAČU U NEBESA! Agent za nekretnine otkrila: Prodaja se zatvara tek kad JEDNA STRANA POPUSTI
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Bloombergadria/Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image