• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRASTIČNO SKOČILE CENE DIZELA I BENZINA! Poznato koliko ćemo plaćati za litar u narednih 7 dana

Autor Uroš Matejić

Objavljene su nove cene goriva za 5. jul 2024. godine.

 Cena goriva za 5 jul 2024 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 208 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 195 dinara. Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 12. jula. U odnosu na prošlu nedelju, dizel je skuplji za 3 dinara skuplji, dok je benzin poskupeo 2 dinara.

Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je pala na 83,960 dolara, a cena nafte Brent porasla na 87,334 dolara. Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 33,555 evra za megavat-sat. Generalni sekretar "Udruženja naftnih kompanija Srbije" Tomislav Mićović rekao je juče da će cene nafte najverovatnije stati na ovom nivou i vratiti se nazad, kao i da je američko tržište glavni pokretač skoka cena.On je dodao da nafte ima dovoljno, samo je pitanje da li će logistički kanal i izvori biti dostupni u svakom trenutku.

"To će već današnji dan brzo pokazati. Prosto indikatori koji koriste trgovci da bi eventualno pogurali svoju potražnju, povećali su potražnju na tržištu. Mnogi indikatori su ukazivali da će biti problema sa snabdevanjem naftom, pre svega na američkom tržištu. Međutim, ispostavilo se da to baš nije tako i sad se zaustavljamo na ovom nivou", rekao je Mićović za RTS.

Kada je reč o Srbiji, Mićović dodaje da od 2022. godine, od početka ukrajinske krize do danas kretanje kotacije benzina i dizela direktno utiču na cenu goriva na benzinskim stanicama u Srbiji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:29
PRONALAZAČ IZ BORA IZUMEO GREJANJE NA SVINJSKI IZMET! Pomešao ga sa još jednim sastojkom i proizveo jeftino i VRHUNSKO gorivo
Izvor: Kurir televizia
Izvor: Kurir televizia

(Mondo/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srboljub

Ko mora da vozi plaćaće, ko ne mora i dalje će sipati za crvenu i to je to. Inače tečko da je na ove cene 2 dinara "drastičan skok cena".

The Nylonman

Prošli izbori. Tako se to radi.

Seljak🤠

Pa mora beograd da se ocisti od silne kise i stete sto im je napravila, svasta sa vama stvarno ste smesni.

special image