• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TOTALNA PREVARA, IMALI SMO 810 EVRA MANJE NA RUČUNU": Poznati restoran u Grčkoj "odrao" turiste za dva pića

Autor Uroš Matejić

Tripadvisor je prošle godine, zbog brojnih žalbi, na svom sajtu objavio "bezbednosno upozorenje" vezano za pomenuti restoran.

 Restoran na Mikonosu naplatio turistima dva pića 800 evra Izvor: YouTube/Printscreen/the Luxury Travel Expert

Ozloglašeni restoran na plaži na grčkom ostrvu Mikonos naplatio je dvojici američkih turista neverovatnih 800 evra za dva pića. Da je naplaćeni iznos mnogo veći od očekivanog, saznali su tek po povratku u domovinu. Poslednjih godina restoran je više puta optužen za nepošteno poslovanje i navodno varanje turista.

Restoran "DK Oyster", koji se nalazi na idiličnoj plaži Platis Gialos u Mikonosu, u Grčkoj, nekoliko puta je bio u centru pažnje zbog visokih cena pića i hrane i besnih turista koji tvrde da su opljačkani. Jedan od njih je američki par koji je o svom iskustvu pisao na Tripadvisoru. U napomeni se turistima strogo savetuje da ne posećuju taj restoran, piše 24ur.

Posetili su ga jer su nudili besplatne ležaljke aako naruče piće ili hranu. Odlučili su da popiju dva pića, ali su bila skupa. Kasnije su saznali da je svaki koštao 51 evro, a još veći šok je usledio po povratku u SAD, kada im je izdavalac kreditne kartice poslao izvod o potrošnji. Restoran im nije naplatio 102 evra, već neverovatnih 800 evra. Oni sada pokušavaju da ospore naplatu, a restoran nije dobio kopiju računa.

"Totalna prevara! Proverite da li ste dobili račun pre nego što odete da proverite kreditnu karticu jer vam naplaćuju previše. Rečeno mi je da je ležaljka besplatna ako naručimo hranu ili piće. Nema problema... Naručili smo dva pića za koja smo kasnije videli da su po 51 evro. Ako to nije bilo dovoljno, vratili smo se u SAD i imali smo 810 evra manje na računu za dva pića", napisao je turista.

Menadžer restorana "DK Oyster" Dimitrios Kalamaras je odgovorio rekavši da su cene prikazane i "savetovao" paru da "razmisle o oštrom jeziku i optužbama". Dodao je kako su turisti dužni da izdvoje minimalni iznos u zamenu za besplatnu ležaljku, pa ih poziva da pre naručivanja provere cenovnike. "Napominjem da su cene istaknute na tablama na ulazu".

Tripadvisor je prošle godine, zbog brojnih žalbi, na svom sajtu objavio "bezbednosno upozorenje" vezano za pomenuti restoran. Još je više besnih turista koji se osećaju prevarenim. Dvojici turista iz Hondurasa, koji su prošle godine bili na odmoru na Mikonosu, naplaćeno je 600 evra u jednom restoranu, piše Miror. Naručili su dva smutija i testeninu sa jastogom, ali im zaposleni nisu doneli menije. Kada su dobili račun, iznos je bio 400 evra, ali su na kraju morali da plate 600 evra. Jedan smuti naplaćivali su 60 evra. "Bio sam u iskušenju da pozovem policiju, ali nisam želeo više problema", rekao je Oskar Maldonado (34).

Majka i ćerka su 2022. godine podnele tužbu protiv restorana nakon što im je naplaćeno više od 590 evra za dva koktela i gambere. Njihov advokat je tada tvrdio da su zaposleni u restoranu pretili gostima nakon što su odbili da plate (pre)visok račun. U avgustu 2023. čak i italijanski turisti koji su platili 700 evra za četiri pića i jedno jelo bili su zgroženi cenama.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Cene u grčkoj za turiste i lokalce
Izvor: instagram/michaelmorcosofficial
Izvor: instagram/michaelmorcosofficial

(Mondo/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image