Slušaj vest

Prolom Banja je mesto u Srbiji koje mnogi vole da posete tokom letnjih odmora. Nalazi se na 85km od Niša i 23km jugoistočno od Kuršumlije i od Beograda se do tamo stiže za oko tri sata. Turisti je obožavaju zato što tokom letnjih meseci tamo nije toliko toplo jer se nalazi na nadmorskoj visini, a topli izvori koje poseduje su pravi spas za sve koji imaju neke probleme sa zdravljem.

Ovu banju još zovu i "lekovita", a zdravstveni programi koji se nude su na veoma visokom nivou organizovanosti i doprinose boljem efektu lečenja. MONDO je proverio kako se kreću cene u Prolom Banji tokom letnjeg perioda. Na stranici za izdavanje apartmana naišli smo samo na tri ponude i skoro je sve rasprodato.

Jedan apartman je na 150 metara od centra i noćenje tokom jula, avgusta i septembra je 3.600 dinara za dve osobe po noćenju. Apartman ima tri sobe, a oko njega je nestvarna priroda. U apartmanu imate i besplatan internet. Druga ponuda na koju smo naišli ima identičnu cenu za dve osobe, takođe u letnjem periodu i apartman se nalazi na 200 metara od centra.

prolom banja
Ljubica Culibrk/Shutterstock 

Ono što se razlikuje jeste, da ovaj iznos morate odmah da uplatite i prilikom otkazivanja se novac ne vraća. Ako želite da uplatite varijantu sa povraćajem novca u slučaju otkazivanja putovanja, to će vas koštati 4.090 dinara za dve osobe po noćenju. Pogled sa terase se proteže na planinu, a apartman nudi sve potrebne stvari za boravak od nekoliko dana.

Treća ponuda jeste hotelskog tipa i u tom slučaju je i cena viša. Ono što se razlikuje jeste da u cenu od 10.000 po noćenju, imate doručak i ceo spa i velnes centar koji možete da koristite tokom boravka. Nalazi se na 300 metara od centra i ono što je još uključeno u cenu jeste parking mesto.

Ono što je još u ponudi, ali se ne nalazi na stranici za izdavanje smeštaja, jeste najpoznatiji hotel u Prolom Banji koji možete rezervisati samo putem njihovog sajta. Tamo imate u ponudi velnes pakete i programe lečenja. U ovom hotelu se nalaze spoljašnji bazeni, unutrašnji bazeni, akva-park za decu, medicinski tretmani, velnes tretmani, fitnes centar, dečija igraonica i igraonica na otvorenom.

Ono što još možete uplatiti u ovom hotelu jesu organizovani izleti do Đavolje Varoši, Crkve Lazarice, Crkve Preobraženja Gospodnjeg, do Lukovske Banja kao i do manastira iz XII veka. Cene u letnjem periodu po osobi dnevno su:

  • 20.Jun – 10. Septembar 6.990 RSD
  • 10. Septembar – 30. Septembar 6.590 RSD
  • Oktobar - Decembar 6.390 RSD

Za boravke ispod 2 dana cena se uvećava 20%. U ovu cenu uključen je pun pansion, svakodnevno korišćenje velnes centra i bazena, jutarnje vežbe sa fizioterapeutom, korišćenje sale za zabavu (bilijar, stoni tenis, pikado).

BONUS VIDEO:

Kurir televizija 300 ČUDA - PROLOM BANJA

 (MONDO/J.D.)