Slušaj vest

Naselja Ovča i Borča, Surčin, biće tri potencijalne lokacije za gradnju povoljnih stanova. Građani će na lokacijama gde se gradi EXPO 2027, moći da kupuju nekretnine po subvencionisanim uslovima.

"Borča i Ovča su naselja verovatno sa najvećim potencijalom u smislu izgradnje novih naselja, a koja bi mogla da budu dovoljno jeftina, ali i da popune potrebe segmenta tržišta koji nedostaje, a to su jeftiniji stanovi koji bi mogli da budu dostupni dosta velikom broju stanovništva koji u ovom građevinskom bumu nisu rešili svoja stambena pitanja", rekao je on.

Govoreći o stanovima koji se grade neposredno uz kompleks EXPO, kaže:

"Tu će se graditi stanovi u bruto površini od oko 120.000 kvadrata, imaće ulogu da smeštajnog kapaciteta za delegacije i učesnike iz više od 100 zemalja koji dolaze na samu izložbu. Posle završetka sajma, država će raspolagati ovim stanovima kroz različite programe, a ideja je da odmah nakon EXPO ti stanovi budu u upotrebi za naše građane".

Kako je i ranije najavljeno, postoji mogućnost da oni budu podeljeni medicinarima, ili onima koji se vraćaju u Srbiju da žive, mladim naučnicima, odnosno ljudima sa sličnim zanimanjima.

Odabrano je osam firmi koje će projektovati stambeni kompleks Expo 2027. Planirana je izgradnja stambenih objekata spratnosti Po+P+7, sa garažama u jednom podzemnom nivou. U delu prizemlja planirani su poslovni prostori.

U okviru stambenog kompleksa planirano je 1.500 stanova, od jednoiposobnih do četvorosobnih, prosečne površine od oko 55 m2. Preostale dve parcele namenjene su za gradnju pristupnih saobraćajnica kompleksa i za javnu zelenu površinu.

Bonus video:

Kurir televizija "STANOVI PROVERENI, NEMA POVREĐENIH OD POŽARA U NOVOM BEOGRADU!" Načelnik Sektora za vanredne situacije: Čeka se likvidacija

(Nekretnine, Mondo, I.L.)