• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKOČILA CENA NEKRETNINA U BEOGRADSKOJ OPŠTINI: Ar koštao 1.000, sada vredi 5.000 evra! Evo koliko košta kvadrat stana

Autor Nevena Davidović

U beogradskoj opštini cene nekretnina vrtoglavo skaču zbog izgradnje kompleksa za sajam Expo 2027.

 Cene nekretnina u Surčinu Expo 2027 Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

U beogradskoj opštini Surčin sve je veća tražnja za nekretninama, a cene su počele vrtoglavo da rastu. Razlog je izgradnja kompleksa za izložbu Expo 2027. Porasle su cene kuća, stanova i zemljišta, a stručnjaci ističu da će se ovaj trend nastaviti i da će ovaj deo prestonice postati jedna od najatraktivnijih lokacija.

Zbog otvaranja deonice puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, dolaska brojnih stranih kompanija koje su ovde otvorile pogone, a sada i izgradnje Nacionalnog stadiona i kompleksa Expo 2027, ova beogradska opština postaje sve popularnije mesto za život.

Iako izgradnja Nacionalnog stadiona, infrastrukture, objekata sajma i 1.500 stanova za potrebe održavanja izložbe Expo 2027 tek kreće, tržište nekretnina je već reagovalo i cene su znatno porasle na većem delu opštine Surčin. Kako pripreme i gradnja počinju, tražnja za kućama, stanovima i zemljištem samo raste, a samim tim i cene. 

Jedan od stanovnika Surčina Dušan M. kaže da su cene nekretnina u njegovom komšiluku već dosta poskupele. "Kuće koja je za stanovanje, a na kojoj su čak potrebne neke sitne popravke, nema ispod 70.000 evra. Doskora je takva kuća koštala oko 20.000-30.000 najviše. Takvih kuća u Boljevcima trenutno ima oko 14", kaže Dušan.

Nedeljko Malinović iz agencije za nekretnine za Informer potvrđuje da su cene znatno porasle, i to za tri do četiri puta više kad se uporede sa prethodnim periodom. "Cena zemljišta je znatno porasla zbog velikog ulaganja u ovaj deo grada. Donedavno se ar zemljišta plaćao najviše 1.000 evra, a sada je već to otišlo i do 5.000 po aru, jer je velika potražnja podigla cene. Vrednost zemljišta tek će da skoči nakon 2027, pa će se prodavati po tri puta većoj ceni. Pored Surčina, očekuje se rast cena i na teritoriji celog Beograda. Lokacija je najvažniji kriterijum za određivanje cene, a potom kvalitet gradnje, infrastruktura i povezanost sa drugim delovima grada. Zato ne čudi što je vrednost nekretnina na mestu budućih ulaganja krenula da raste i pre nego što su radovi počeli", navodi Malinović.

Kako se kreću cene

  • Cena kvadrata stana 1.500-1.950 evra;
  • Cena kuće 700-3.000 evra.

Zemljište duž novoizgrađene obilaznice i lokacije gde će biti organizovan Expo 2027 dobrim delom su u vlasništvu države, a placevi u privatnom vlasništvu postaju sve interesantniji za investiranje. Da cene u Surčinu već dostižu iznose ekskluzivnih lokacija, potvrdio je i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša. "Moram da kažem da su cene u svim delovima opštine, bez obzira na to da li su bliže auto-putu ili centru, drastično skočile, a u Surčinu cene već dostižu cene sa ekskluzivnih lokacija u Beogradu", kazao je Šuša.

Ekonomista Goran Puzić navodi da ovo i ne čudi jer treba izgraditi čitav jedan grad, što će pokrenuti zemlju. "Pored građevinarstva, procvetaće trgovina, pa bankarski sektor, turizam i, što je najvažnije, do kraja 2027. godine biće više od desetine hiljada novih radnih mesta. Kako će centar tih zbivanja biti u Surčinu, ne čudi što je ovo postala jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu", kaže Puzić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:30
VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đura

...samo ne znam gde ste to gledali,ja sam kod aerodroma i 2018 god. Sam ar plaćao po 3.500 €,a sada u mojoj ulici 20 metara od mene prodaju po 25.000 € po aru.

Grunf

Ljudi masovno prodaju stanove u Beogradu i sele se u Surčin. Cene u gradu padaju…

Machiaveli 💯

@Grunf xaxaxaxa pa ti se za**bavas jel tako :))))

special image