Slušaj vest

Beograđani duguju pogrebnom preduzeću čak 1,5 milijardi dinara za zakup i održavanje grobnih mesta, a šta se dešava sa grobnim mestom ukoliko se zakup ne plaća? 

"Trenutan je dug prema našem preduzeću milijardu i 499 miliona, od toga je milijardu i 158 miliona dinara samo za grobna mesta", kaže na početku razgovora za Prvu v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Beograd, Vladan Đukić i dodaje da jedan deo građana ne plaća zakup i održavanje grobnog mesta na groblju, koje na godišnjem nivou iznosi 1466 dinara.

"Mi za taj novac čistimo, održavamo, čistimo sneg da građani mogu da dođu i odaju poštu svojim najmilijim", objašnjava Đukić.

A šta se dešava ukoliko neko ne plati grobno mesto i kada dolazi do uklanjanja nadgrobnih obeležja i dodeljivanja grobnog mesta nekom drugom?

"Mi sačekamo i po dve, tri godine, zatim pošaljamo obaveštenja jednom, drugi put, treći put pozovemo preko medija građane da izmire svoje obaveze i u slučaju da to ne urade, a mi vidimo da je to grobno mesto zapušteno, da nije održavano od strane korisnika, mi uklanimo nadgrobna obeležija bez obaveze čuvanja i to grobno mesto dodelimo nekom drugom. Tako da posle nekoliko godina kad naši su građani dođu na to mesto, na tom mestu počiva neko drugi.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija BIO MI JE KAO BRAT, SAD JE OSTALO SAMO GROBLJE! Potresna izjava NAJBOLJEG DRUGA nesrećno stradalog Miloša nakon presude Neđeljku

 (Prva/MONDO/J.D.)