Slušaj vest

Među oglasima za prodaju kuća, oni koji požele da se skuće i kupe kuću ili stan, mogu pronaći zaista sve, od različitih stilova gradnje, cena, ponude... U potrazi za jeftinim kućama u Srbiji, listali smo oglase i našli jednu koja je posebno privukla našu pažnju - na prodaju plac i temelj kuće"

Iako kuća nije sazidana, u ponudi su priključci - jedan za struju, jedan za vodu, naveo je vlasnik u oglasu, a na placu se nalazi i pomoćna zgrada.

"Poseduje plan i projekat za izgradnju kuće, cena 20 hiljada evra i nije fiksna", naveo je vlasnik, što je izazvalo brojne komentare ispod objave.

"Prvi put na sajtu za nekretnine vidim oglas 'na prodaju kuća bez kuće', "prijatelju, nestala ti kuća", "ko kupuje samo temelj i priključke" i slični u tom tonu.

Kuća nezavršena.jpg
Aleksandar Pavlovic/Facebook 

Međutim, ovo nije bio jedini oglas sa prodajom nedovršenih kuća. Malo dalje, u okolini loznice, našli smo ponudu za jednu sličnu, a vlasnik je za nju tražio 7.500 evra.

Međutim, da ponuda može da izazove bes ljudi, videli smo ispod oglasa za prodaju kuće koju je vlasnik opisao kao montažnu, a za ovu nekretninu i plac traži čak 57 hiljada evra.

"10.000 za ovu barakicu da dobiješ i da pevaš srećan kako si dobro prošao jer ovo nije montažni objekat (pogledaj malo po netu kako izgledaju montažne kuće i za koje pare možeš da ih napraviš čak da bude ključ u ruke). Ovo tvoje je neko sklepao od dasaka, gredi i gipsanih ploča i to poprilično sve loše izgleda", napisao mu je jedan korisnik.

"Povoljna ponuda, ako ste maštoviti"

U Barajevu, blizu Beograda, pronašli smo jednu neobičnu, ali vrlo interesantnu ponudu.

"Na glavnom putu od Barajeva prema Beljini nalazi se plac, idealno je ravan, koji velikom površinom izlazi na glavni put. Na placu su ozidana dva objekta. Jedan je uknjižen, površine 33m2 a drugi u izgradnji. Plac je na takvom mestu i ima takav oblik da su mogućnosti velike ako imate dobru ideju", navodi se u oglasu i dodaje da je cena 33 hiljade evra.

Da ipak može biti i dobra ponuda, potvrđuju i agenti za nekretnine, s obzirom da su cene niže, pa "uz pametno ulaganje u renoviranje, budući vlasnici ovakvih nekretnina mogu proći daleko bolje nego kad se kupuje nova i odmah useljiva kuća/stan".

(Mondo.rs)