Slušaj vest

"Temu grozninca" trese svet, ali i Srbiju, jer gotovo da nema osobe koja poslednjih meseci nije kupila bar nešto sa ovog popularnog sajta. Tokom prošle nedelje u naselju Mileve Marić Ajnštajn, otvoren je kineski tržni centar, na oko 35.000 kvadrata, ima restorane, supermarkete i blizu 400 lokala, ali mnogi strahuju da će im upravo Temu biti velika konkurencija. 

Na Temu aplikaciji među Srbima je najprodavanija bila šnala u obliku cveta, a ako gledate recenzije paketa na Instagramu i TikToku, gotovo da nema osobe koja nije naručila ovu đakoniju za kosu.

Cene na sajtu su šarenolike. Šnala može da se nađe i za 40 dinara, dok se dve prodaju za 200, a treba voditi računa i o veličini iste.Pak, u beogradskom kineskom tržnom centru u jednoj prodavnici mala košta 100 dinara, a velika 200.

Sledeća stavka koja se često kupuje preko Temua je držač za mobilni telefon u kolima. Cena se kreće već od 170 dinara pa i do 1.500 u zavisnoti od modela, dok je u "Evroaziji" cena 400-500 dinara.

Poslednja stavka koja se kupujje su maske za telefon, koja na kineskom sajtu mogu da se nađe i za manje od evra. U jednoj radnji u novootvorenom kineskom tržnom centru kreću se od 300 do 600 dinara.

Bonus video:

Kurir televizija PRODAJA NEPOKRETNOSTI ZA GOTOVINU VIŠE NEĆE BITI MOGUĆA? Radovanović najavio izmene zakona: Ovo će smanjiti pranje novca u Srbiji

(Blic, Mondo, I.L.)