Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na televiziji Pink najavio je da će plata nastavnika ići preko 103.000 dinara.

Vučić je rekao da je kompletna kumulativna inflacija 82 odsto, a rast plata je od 120, što znači da je za 40, 50 i 60 posto bolji životni standard.

"On je značajno veći. Plata nastavnika je bila 44 hiljade, a sada je 97 hiljade", rekao je Vučić i dodao da će ona sada biti preko 103 hiljade.

"Plata učitelja i razrednog starešine iznosi 103.879, to je osnovna plata. Da li je to dovoljno? Nije nikad i to je dobro, da ljudi žele i osećaju da je država snažna i da želi više. Samo moramo da budemo fer prema sebi i kažemo šta je velika stvar, a šta može da bude bolje. Razlika u platama je između 120 i 125 odsto, koliko je standard bolji i veći", rekao je on.

Vučić je rekao da su plate nastavnika povećane 50 odsto u odnosu na sve druge u javnom sektoru.

"Država mora da pokaže svoju ozbiljnost, snagu. Mi smo im povećali 50 odsto plate u odnosu na sve druge u javnom sektoru, e sad da li smo u pravu ili nismo, imali smo različita mišljenja. A to da će neko da postigne nešto ako će da demonstrira - neće", rekao je.

"Prosvetari su u pravu i zaslužuju izvinjenje, to će biti završeno do kraja godine", dodao je predsedik Vučić.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo

(MONDO/Nevena Davidović)