Slušaj vest

Cene na planinama u Srbiji ne prestaju da šokiraju građane. Poslednji račun izazvao je veliku pažnju jer je troje prijatelja ručak na Kopaoniku platilo 10.000 dinara. 

Hleb u restoranu 250, Cezar salata 1.500 dinara

Restoran na vrhu staze na Kopaoniku naplaćuje hleb (iz njihove radinosti) 250 dinara, Cezar salata košta 1.500 dinara, turšija ili kiseli kupus 450, a šopska 650 dinara. Ako želite svež kupus onda spremite 700 dinara. Kada su pića u pitanju, situacija, očekivano ništa nije bolja. Kuvano vino je od 400 dinara do 700 dinara u najboljem slučaju, rakije su oko 400, a piće poznatih brendova odlaze i do 1.000, ali i više od 1.000 dinara.

Dve juneće čorbe su 1.000 dinara, jedna gurmanska butkica 1.790, a ćevapi 1.430 dinara. Kada na sve to dodate i piće i dodatke ne možete pobeći od računa koji je blizu 10.000.

Što se tiče cena ostalih usluga žičara za četiri osobe je 2.500 dinara, a ako odlučite da iskoristite spa u nekom od hotela, a niste njegov gost usluga košta 10.000 po osobi.

BONUS VIDEO: 

Čitalac Kurira Sneg na Kopaoniku, 11.11.2024.

(Nova/MONDO/Ivana Vlajković)