• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jafa povukla keks iz Slovenije i Hrvatske

Kompanija "Jafa Crvenka" odlučila je da sa tržišta Slovenije i Hrvatske povuče seriju proizvoda za koje se u ovim zemljama tvrdilo da imaju navodno spornu ambalažu.

U samoj kompaniji, međutim, nisu precizirali o kojoj količini (kontigentu) robe je reč, ali je precirano da je ta poslovna odluka doneta u cilju daljeg jačanja poverenja i odgovornosti prema potrošačima.

Rečeno je i da su ove dve zemlje do sada samo uzorkovale robu, ali da je nisu povlačile sa tržišta.

U saopštenju "Jafe" se dodatno ističe da su analize pokazale potpunu ispravnost ambalaže i usklađenost sa zakonskom regulativom, i da su se sporne supstance nalazile na spoljnem delu ambalaže i nikada nisu mogle da ugroze sam proizvod.

"Tvrdnje da ove materije teoretski mogu da prođu kroz dodatnu zaštitnu foliju u kojoj se nalaze proizvodi nisu dokazane i nemaju značaj jer se sprona materija nalazi samo na spoljnem delu kartonske ambalaže".

Ali, bez obzira na sve ove činjenica "Jafa Crvenka" je navela da je u jačanju odgovornosti prema potrošačima, tražila "momentalnu izmenu tehnologije završne obrade ambalaže i na taj način potpuno elminisala prisustvo diskutabilnih supstanci u proizvodnji ambalaže".

"Kompanija saopštava da su se nalazi koji su joj predočeni, a koji su pokazivali povećan stepen materija benzofenon i 4-metilbenzofenon odnosili isključivo na štampu spoljnog dela ambalaže i nikada nisu mogli da ugroze sam proizvod", precizira se u saopštenju.

Ta srpska kompanija ističe da "ovim visoko odgovornim potezom još jednom pokazuje da joj je zadovoljstvo i poverenje potrošača građeno 35 godina iznad svih poslovnih interesa".

"Ovom odlukom "Jafa" opravdava i reputaciju kompanije koja je među prvima dobila Sertifikat za Sistem upravljanja bezbednošću proizvoda prema zahtevima standarda ISO 22000 i već treći po redu Sertifikat za Sistem upravljanja kvalitetom prema zahtevima ISO 9001 i primeni HACCP standarda".

Kompanija "Jafa" se istovremeno nada da ova vrsta kontrole sprovedena nad ambalažom njenih proizvoda najpre u Sloveniji, a potom i u Hrvatskoj, nije namenjena samo najpopularnijem srpskom brendu u ovim zemljama.

Popularna "jafa" iz Crvenke povučena je sredinom januara iz svih slovenačkih i crnogorskih prodavnica po nalogu Državnog zdravstvenog inspektorata u Sloveniji i crnogorskog ministarstva zdravlja.

Iz kompanije "Jafa" već su se jednom oglasili sa saopštenjem da nijedan njihov proizvod nije štetan po zdravlje, ali je i rečeno da će biti sprovedene dodatne analize i postupci u evropskim institutima koji se time bave, nakon čega će biti saopšteni rezultati.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image