• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Industrija porasla za pet dosto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u prva dva meseca ove godine veća je za 4,9 odsto nego u istome periodu prošle godine.

Samo u februaru proizvodnja je bila za 5,8 odsto veća nego u istom mesecu prošle godinem saopštio je Republički zavod za statistiku.

Svi sektori su u istom periodu imaju rast, uključujući i rudarstvo od 10,3 odsto, snabdevanje strujom, gasom, parom i klimatizacija od 6,4 odsto i prerađivačka industrija od 5,1 odsto.

Februarskom rastu najviše su doprineli proizvodnja proizvoda od nemetalnih minerala, snabdevanje strujom, proizvodnja osnovnih metala, proizvoda od gume i plastike i proizvodnja motornih vozila.

Brojke za spoljno-trgovinsku razmenu deluju jednako pozitivno. Ukupna trgovina Srbije, u periodu januar-februar 2011. godine, iznosila je oko 4,3 milijarde dolara što je za 22,8 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Razmena je, izraženo u evrima iznosila oko 3,2 milijarde, što je 27,1 odsto više u odnosu na isti period lane, izjavio je danas direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Dragan Vukmirović.

Deficit je iznosio oko 1,1 milijardu dolara (rast 3,2 odsto) ili 839,2 miliona evra (rast 7 odsto).

Srbija je u prva dva meseca izvezla robe u vrednosti od 1,6 milijardi dolara (rast 31,6 osto), a uvezeno je za 2,7 milijardi dolara (18,1 odsto).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image