• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lidl" zida hipermarket kod Novog Sada?

Nemački internacionalni diskontni lanac "Lidl" obezbedio je lokaciju za objekat u Novom Sadu, saznaje "Dnevnik".

Ovu informaciju "Dnevniku" nisu mogli da potvrde u nadležnim gradskim institucijama, ali je rečeno da su predstvnici nemačke kompanije tim poslom dolazili kod njih.

Kako novosadski list nezvanično saznaje "Lidl" je bezecovao lokaciju na Futoškom putu, a to nije i jedini objekat koji planira da otvori u Novom Sadu.

"Lidl" je registrovao poslovanje u Srbiji 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je "Lidl Srbija supermarketi", a osnivački kapital je 20.000 evra.

Krajem prošle godine iz centrale "Lidla" u Nemačkoj potvrđeno je da kompanija ispituje uslove i šanse u mnogim zemljama, između ostalih i u Srbiji, ali da će odluku o dolasku na srpsko tržište doneti kad završi analize.

"Lidl", inače, posluje u regionu: u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj... Već nekoliko godina prisutan je u Hrvatskoj.

U našoj zemlji još uvek ne posluje nijedan diskontni lanac, a te su prodavnice prilično jeftinije od konkurencije. Naime, to nisu luksuzni objekti, ulaganja u njih nisu velika, roba nije uredno složena na rafove, već je na paletama, u kutijama...

Najčešće su površine od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara, što znači da su u rangu supermarketa.

Takozvani hard-diskonti, pa i "Lidl", uspevaju da ponude robu po cenama nižim od konkurencije tako što u ponudi uglavnom imaju proizvode trgovačkih marki ili nabavljaju manje vrsta istog artikla, ali u ogromnim količinama.

U ponudi, na primer, imaju samo dve-tri vrste kafe ali, pošto ih nabavljaju u velikim količinama, dobijaju i povoljnije uslove, ondosno niže su cene.

U okruženju, inače, posluje nekoliko diskontnih lanaca. Recimo, osim "Lidla", u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj prisutan je "Kaufland", u Mađarskoj, Sloveniji i Grčkoj posluje nemački "Aldi"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image