• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javni dug povećan za milijardu evra

Ukupan javni dug Srbije bio je na kraju maja 13,23 milijarde evra i za pet meseci ove godine povećan je za nešto više od milijardu evra, objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Kako se navodi, ukupan javni dug je na kraju maja bio 38,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) prema 42,7 odsto BDP-a na kraju prošle godine.

Tokom prošlog meseca ukupan javni dug Srbije povećan je za 280 miliona evra, a u odnosu na BDP javni dug je u maju bio za 1,9 procentnih poena manji nego u prethodnom mesecu, kada je bio 40,2 odsto BDP-a.

Prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti javni dug Srbije ne bi smeo da pređe 45 odsto BDP-a.

Ukupne direktne obaveze Srbije na kraju prethodnog meseca bile su 11,52 milijarde evra od čega 5,55 milijardi unutrašnje obaveze a spoljni dug 5,97 milijardi.

Ministarstvo finansija je objavilo da su ukupne indirektne obaveze na kraju maja bile 1,7 milijardi evra od čega je unutrašnji dug bio 326,4 miliona a spoljni 1,38 milijardi.

Ukupan spoljni dug Srbije, koji uključuje direktne i indirektne obaveze, na kraju maja je bio 7,35 milijardi evra, dok je na kraju 2010. godine bio 7,24 milijarde.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image