• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od septembra Srbija proba sa evroobveznicama

Vlada Srbije odlučila je da, najverovatnije početkom septembra, pokuša da proda obveznice - 500 miliona u evrima i 200 miliona u dinarima.

To će biti veliki izazov za Srbiji, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlade Srbije Goran Radosavljević na Samitu guvernera centralnih banaka i ministara finansija jugoistočne Evrope u Bečićima.

Radosavljević je izrazio očekivanje da će ove godine u Srbiji direktne strane investicije dostići oko 3,5 milijardi evra, ocenjujući da to nije nerealno imajući u vidu očekivani efekat podsticajnih mera države.

Srbija je za tri godine krize učinila sve da fiskalni deficit održi na nivou od četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) u čemu joj je pomogao aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, rekao je Radosavljević i podsetio da je država velika sredstva izdvojila za subvencije privredi i kamatnih stopa na kredite.

Prema njegovim rečima, cilj Srbije je da do 2013. smanji fiskalni deficit na tri odsto BDP-a, da bi on 2015. dostigao jedan odsto BDP-a, a javni dug ne bi trebalo da pređe nikako 45 odsto BDP-a ne računajući restituciju.

"Naša očekivanja su da će se do 2015. dug smanjiti na 40 odsto BDP-a", kazao je Radosavljević i dodao, da bi to bilo moguće, treba obezbediti nove izvore finansiranja, a jedan je već izvestan - pretpristupni fondovi Evropske unije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image