• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani će praviti traktore u "21. maju"

Kompanija Goldoni spremna je da kupi 70,63 odsto rakovičkog preduzeća "21 maj - fabrika malolitražnih motora" i zaposli 400 radnika.

Ugovor o spremnosti za kupovinu kapitala u Beogradu je potpisao Andrea Goldoni, predsednik i vlasnik istoimene kompanije, sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Kompanija Goldoni bi, u slučaju da kupi ovu fabriku u Rakovici, u naredne tri godine investirala u proizvodnju kultivatora i traktora 10 miliona evra.

Ukupni planirani promet te fabrike bi, nakon sprovedenog investicionog programa, bio oko osam miliona evra godišnje.

Ministar ekonomije je rekao prilikom potpisivanja sporazuma da je cilj Vlade Srbije ravnomeran regionalni razvoj i privlačenje što više proizvodno orijentisanih investicija kompanija koje su usmerene na izvoz.



On je najavio da će Goldoni kupiti fabriku u Rakovici u naredih mesec i po dana i da će odmah početi sa investicionim ciklusom kroz rekonstrukciju fabrike, sa planom da zaposli 400, uglavnom mladih ljudi.

Ćirić je izrazio očekivanje da će puna proizvodnja početi krajem ove ili početkom sledeće godine.

"Trudimo se da dovedemo investicije i u Leskovac, Svilajnac i Zrenjanin, ali ne zaboravljamo i Rakovicu koja je nekada bila centar beogradske industrije, a poslednjih 20 godina devastirana", rekao je Ćirić.

Gradonačelnik Beograda rekao je da ova fabrika danas funkcioniše sa 42 zaposlena, a pošto je ideja Goldonija da ih bude 400, to je dokaz koliko je ta investicja važna.

"Za mene kao gradonačelnika Beograda je izuzetno važno da investicije stižu u celu Srbiju i zalažemo se da što više kompanija dolazi u centralnu ili zapadnu Srbiju i zbog toga mi kao grad posebno finansijski pomažemo investicije u Beogradu jer želimo da omogućimo i ostatku Srbije da se razvije", izjavio je Đilas.

Gradonačelnik je istakao da će grad Beograd pružiti maksimalnu podršku da investicija Goldonija u Rakovici zaživi.

Direktor fabrike Goldoni istakao je da je ovo prvi put u istoriji te italijanske fabrike da svoju proizvodnju izmešta u drugu zemlju koja je toliko strateški važna za ovu kompaniju kao što je Srbija, jer im omogućava da svoje proizvode izvoze na tržšte Rusije sa kojom Srbija ima Sporazum o slobodnoj trgovini.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image