• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na rafove stigao "jeftin" šećer

Veliki trgovinski lanci u Beogradu dobilii su prve količine šećera iz robnih rezervi, koji će prodavati po 103 dinara po kilogramu.

Slatka namirnica sutra će biti isporučena trgovinama u drugim gradovima Srbije a u toku je jer je intenzivno potpisivanje ugovora o isporuci za pokrivanje oko 2.500 trgovina širom Srbije, rekao je direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

Tasić je novinarima u lancu Maksi, u koji su danas stigle prve količine šećera, rekao je da je do sada raspoređeno 2.700 tona šećera, a da u naredna dva meseca iz robnih rezervi treba da ude isporučeno ukupno 6.000 tona šećera kako bi se stabilizovalo tržište.

Kompanija Delta maksi danas će isporučiti šećer svojim maloprodajnim objektima Maksi i Tempo u Beogradu i još dva-tri mesta u Srbiji, dok se od sutra očekuje da će kompletna maloprodajna mreža u Srbiji biti snabdevena šećerom iz robnih rezervi, izjavio je viši potpredsednik Deleze grupe za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Miloš Ristić.

Očekuje se da će i ostali veliki trgovinski lanci koji su potpisali ugovor o isporuci šećera sa Direkcijom za robne rezerve najkasnije tokom vikenda dobiju jeftiniji šećer.

Razlog za intervenciju iz robnih rezervi je nestabilnost cena šećera, koje su u protekle dve sedmice menjane više puta.

Pre poskupljenja sredinom jula, šećer se u trgovinama prodavao od 98 do 103 dinara po kg, da bi kasnije cena te namirnice iznosila između 107 i 120 dinara po kg, a u nekim minimarketima čak i 130 dinara za kilogram.

Direkcija za robne rezerve šećer će prodavati po ceni od 87,50 dinara po kg sa rokom plaćanja do 30 dana od dana preuzimanja, a snabdevači su u obavezi da kupljeni šećer iz Robnih rezervi prodaju u svojim prodajnim objektima po jedinstvenoj maloprodajnoj ceni do 103 dinara po kg.

U tu cenu je uključena trgovinska marža, zavisni troškovi i porez na dodatu vrednost (PDV) od osam odsto. Prodavci su obavezni i da vidno obeleže da šećer potiče iz republičkih robnih rezervi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image