• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banke sve veće i sa pristojnim profitom

Poslovne banke u Srbiji imale su bruto dobit oko 170 miliona evra za šest meseci ove godine a aktiva ima je veća za 5,7 odsto.

Prema rezulatima poslovanja za prvih šest meseci 2011. godine, objavljenim na sajtu Narodne banke Srbije, 25 banaka je imalo ukupnu dobit pre oporezivanja od 22,1 milijardu dinara, dok je devet poslovalo sa gubitkom od ukupno 4,3 milijarde dinara.

Najveću dobit pre oporezivanja u iznosu od 5,2 milijarde dinara imala je Banka Inteza, a slede je Unikredit sa 3,1 milijardom dinara, Rajfajzen sa 2,6 milijardi dinara bruto dobiti, Komercijalna sa dve milijarde dinara i EFG Evrobanka sa 1,5 milijardi dinara bruto dobiti u prvoj polovini 2011.

OTP banka imala je najveći gubitak u poslovanju u srpskom bankarskom sektoru u prvih šest meseci ove godine i to od 1,5 milijardi dinara, a slede Alfa banka sa milijardu dinara gubitka i Vojvođanska banka sa 846.000 dinara gubitka.

Ukupna aktiva srpskog bankarskog sektora na kraju juna ove godine iznosila je 2.476 milijardi dinara (oko 23,6 milijardi evra), što je za oko 5,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Listu najvećih banaka prema imovini predvodi Inteza sa 357 milijardi dinara aktive. Na drugom mestu je Komercijalna banka (257 milijardi dinara), treća je Rajfajzen banka (169 milijardi dinara), na četvrtom mestu je Unikredit (166 milijardi dinara), a peta je EFG Evrobanka sa aktivom od 164 milijarde dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image