• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Boš" zida fabriku u Srbiji?

Čuvena nemačka kompanija "Boš", kako ekskluzivno saznaje nedeljnik NIN, planira da uloži u izgradnju fabrike u našoj zemlji.

Kako tvrde izvori bliski nemačkoj kompaniji i Vladi Srbije, konačnu odluku doneće u septembru, ali prema količini administrativnih poslova koje su do sada povodom te investicije završili, izvesno je da će izgradnja fabrike biti realizovana.

U ovom trenutku, kako NIN saznaje, razgovara se o početnoj investiciji od oko 75 miliona evra. "Boš" (Bosch) će fabriku izgraditi u okolini Inđije, ali još nije poznato šta će u njoj proizvoditi s obzirom na to da imaju veliki portfolio proizvoda.

"Boš" je široj javnosti poznat pre svega kao proizvođač bele tehnike, alata i delova za automobile. Ono po čemu je kompanija neobična jeste da 92 odsto vlasništva u njoj ima humanitarna fondacija Robert Boš Štiftung, a oko osam odsto porodica Boš.

Prema podacima kompanije, prodaja u prošloj godini premašila je 47 milijardi evra. U matičnoj zemlji ima 112.000 zaposlenih, a u inostranstvu zapošljava 164.000 radnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image