• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić: Nećemo menjati penzioni sistem

Na današnjem sastanku potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Albert Jeger, zajednički je zaključeno da u ovom trenutku nema potrebe za izmenama penzionog sistema u Srbiji.

Na sastanku je zaključeno da će njegovo dalje poboljšanje i osavremenjivanje biti zadatak naredne vlade i parlamenta.

Svaka promena u dužini staža ili godinama života za penzionisanje u budućim rešenjima penzionog sistema nije pitanje koje se meri godinama, već koje bi se eventualno usaglašavalo decenijama, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Obe strane su se saglasile da je u ovom trenutku potrebno raditi na nivou stručnih grupa i na istraživanju modela za popravke u sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO), kako bi se u momentu kada za to dođe vreme, imala dobra startna osnova za predlaganje za dalje usavršavanje i upodobljavanje sistema sa socio-ekonomskim prilikama u zemlji.

Glavni predmet razgovora bila je socijalna politika zemlje sa težištem unapređenju sistema PIO, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade.

Konstatovano je da se penzioni sistem, ili njegove izmene, moraju oslanjati pre svega na ubrzano zapošljavanje, kako bi se popravio odnos onih koji doprinose u penzioni fond i onih koji taj fond koriste, kao i doslednu i efikasnu fiskalnu politiku, na čemu MMF ovaj put posebno insistira.

Naglašena je i potreba zaoštravanja kriterijuma kod ostvarivanja prava, kako se ne bi stvarale pretpostavke za zaobilaženje propisa koji regulišu sistem PIO.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image